15. oktober 2018

Jeg har strikket...igjen...

...ett oppdrag.

Denne gang fra min engelsk venninne, Michelle. Hun hadde kjøpt garng og oppskrift, på en Berries Cardigan. Jeg har aldri strikket etter en engelsk oppskrift ?

Men, tenkte jeg er jo tross alt halv engelsk, dette må da gå greit? Så det var bare å sette seg inn i engelsk sjargong på strikke-språket, så løste jeg den oppgaven etter en liten prøve lapp.

Denne er veldig morsom å strikke og veldig populær i UK. Tenk Ganni genser populær i Norge, sånn er denne jakken der borte.... men, denne strikkes på pinne 10, det går rasende fort unna.

Så jeg hadde den klar for henne, da vi møttes i Italia denne helgen:
Den passet henne perfekt - gudskjelov - og hun var veldig fornøyd. Har nå bestilt garn til meg selv, men det kommer jo aldri frem her til Italia?!?!

Posten her er like dårlig som i Norge ;( æsj.....

Sist jeg var hjemme i Norge, skulle jeg strikke nok en Ganni genser på bestilling. Garn ble sendt meg fra Krokstadelva (like ved Drammen, for de som ikke vet det) og til Tjøme. Ble levert på postkontor en onsdag ettermiddag, med beskjed, det går herfra torsdag. Supert tenkte jeg, da får jeg det lørdag og har helgen på meg til å virkelig komme i gang. Kom garnet da? Niks !

Kom heller ikke på mandagen, ei heller tirsdag, men onsdag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi snakker nesten 1 ukes levering. Hadde vært raskere å gå fra Krokstadelva til Tjøme med garnet...og tilbake igjen.

Og nå venter jeg på garnet jeg har bestilt fra Riga, det ankom postens hovedsentral her i Italia (Roma) den 9/11.....og jeg måtte idag sjekket via postkontoret her i Bolsena, hva skjer'a ?

Ehh, joda der har pakken ligget og ligger ennå !!
Men, er vi heldige som kommer det kanskje opp hit til Bolsena imorgen, som vil si jeg får det onsdag..kanskje....så bare i Italia har posten brukt 8 dager på å å få det til byen jeg bor i...mao verre enn i norge hahahahaha...

Til sammeligning, da min engelsk venninne bestilte garn fra Riga, fikk hun det med DHL i løpet av 3 dager. Dessverre, da jeg bestilte fikk jeg ikke valget DHL eller post, det ble automatisk valgt post for meg. Jeg betaler mer enn gjerne for DGL, for når man venter på garn, vil man ha det forteste mulig levert, ikke sant?

1 kommentar:

Ingvild B sa...

Ja, det får en si var treg postgang!
Nydelig cardigan da =)

PS Det hadde vært lettere å kommentere her om jeg slapp å gå gjennom tyve slides
med bilder for å bekrefte at jeg ikke er en robot. Haha..