10. oktober 2018

En svipp tur innom....

NORCIA !

Norcia er en by i provinsen Perugia i den italienske regionen Umbria. I området drives jakt, særlig på villsvin, og områdets pølser, skinke og annet svinekjøtt er så velkjent at det italienske ord for charcoterieprodukter som pølser og skinke er norcineria, oppkalt etter byen. Wikipedia

Det vi hadde glemt....var jordskjelvet  i 2016.

Et nytt kraftig jordskjelv rammet det sentrale Italia med en styrke på 6,6 søndag morgen. Skjelvet er det kraftigste på 36 år. Ref. NRK.no

Så her var det ikke noe igjen av "sighten" vi skulle se på. Kirken hadde rast sammen, det kjente klokketårnet hadde rast osv osv...dette var rett og slett bare forferdelig trist å se. Litt utenfor selvs markedsplassen sto ennå husene urørt, dog mange var til salgs / vendesi:Hovedgaten er full av pølsemakerier som selger sine kjente pølser, men denne dagen 10 oktober 2018, var det vel kun oss som var turister der......så en villsvin pølse må enn jo kjøpe med seg.
Det var særlig midt i sentrum av byen hvor det hadde rast som verst....som her....kirken.

Skriv hentet fra nettet:
I byen Norcia, 13 mil nordøst for Roma, er kirken Basilica of St. Benedict fullstendig ødelagt.
Nonner løp ut av kirken ettersom det så ut til at klokketårnet ville rase sammen. Skjelvet er det kraftigste på 36 år med en styrke på 6,6, men ingen mistet livet.

Må jo være ett under at ingen mistet livet i dette jordskjelvet?Det var underfundig og rart å gå rundt her..... så var det bare å kjøre hjemover igjen til Bolsena.

Ingen kommentarer: