23. juni 2017

Vi rakk det, i sisten liten !

Begynnelsen av juni mnd hadde jeg ryddet ut av mitt gamle kjøkken på Villa Helena, i påvent av nytt som skulle bli levert.Det gamle ble gitt bort til vår gartner, som hadde fjernet alt i løpet av en helg:Selvsagt var kjøkkenet forsinket, og vi begynte å bli litt stressa....fordi utleien startet opp lørdag 24 juni. Kjøkkenet ble levert torsdag morgen 22 juni.......legg merke til typisk italiensk parkering til og med her, hvor vi har stor carport, greier kjøkken kontakt mannen vår å omtrent sperre inne lastebilen som kom med kjøkkenet !!

Skal sies, utrolig bra service fra dette firmaet, kontaktpersonen kommer opp for å sjekke at alt har kommet, at gutta er i gang med montering, har jeg spørsmål..osv?Det var veldig mange deler som kom, da dette kjøkkenet er en god del større enn det forrige ....Ja, det ser nesten likt ut, samme farge, men en mye bedre kvalitet, og som nevnt mange flere skap og hyller, som igjen gjør at arbeidsbenken blir 1,20 lenger, en kar montert opp alle deler, og en annen montert opp på vegg:


Da begynner det å ligne på nytt kjøkken:


Kjøkken var vel ferdig montert rundt fem-seks tiden, de kom 08.30 på morrakvisten, så en stor jobb dette her. Da de dro, ringte min kjære til vår trofaste rørlegger, Ennio, og sa vi har montert inn nytt kjøkken, kan du komme ikveld eller imorgen for å montert på gass toppen, koble til vann osv?

Terri, som de kaller han, jeg kommer innen en time og tar med sønnene mine ! Snakk om service:


3 mann på jobben, som ikke ble like lett som vi trodde, da gartneren hadde tatt med en vesentlig del til gass tilkoblingen, det ble noen italiensk banne ord, som jeg ikke har tenkt å lære meg. Da er det godt at denne karen har kontakt, fikk tak i delen i løpet av kvelden, og etter ett par timer var en velfortjent øl servert:
Da så det slik ut fredag morgen, vi mangler fliser over denne delen her:


Vi hadde noen av de hvite spart, og fant en eske med noen små fliser, fra ett bad her i huset, så joda, dette skulle bli bra. (vi sjekket om å få tak i flere hvite fliser, men de var ikke å få tak i lenger, de er ikke helt vanlig flate hvite fliser, men litt ujevne på oerflaten, de minner om Fired Earth fliser, hvis det sier deg noe)

Fredag var det også den store, store sommer rengjøringen ! Med andre ord, full fart her og mye på gang. Mine flinke vaskedamer, kom kl 10, og gikk derfra 18.30 !!


Klokken 18, kom flisleggeren inn, og etter endel diskusjon frem og tilbake hvordan denne skulle se ut, ble dette løsningen:


Og jeg ble veldig fornøyd, sendte likegodt ett MMS bildet til gjestene som skulle komme nesten morgen, at joda, det står ett fiks ferdig kjøkken til deres ankomst imorgen...og det i siste liten spør du meg...puuuuh....


Lurer du på ledningen over hyllen er den nå også selvsagt festet:Joda, ikke store forandringen, men ett mye større kjøkken ble det til slutt.


Så da vi slitne skulle komme oss hjemmover til Bolsena ved halv ni tiden på kvelden, gjett hva som skjer?

Bilen starter ikke, batteriet er helt dødt ! Åhhh, dette var så ergelig, og etter en slik masete dag trenger man virkelig ikke slike oppgaver på slutten av dagen.

Takk og lov fikk min prosjektleder stoppet flisleggeren før han kjørte ut av porten, og hjalp han med med start kabler osv osv...men, det skjedde ikke noe.

Så igjen hele prosessen, og en siste gang prøve om det var nok strøm til å starte opp denne store bilen - og der startet den gitt ! Gjett om vi glad og da vi kom hjem, spratt opp en flaske bobler som vi virkelig syntes vi fortjente !3 kommentarer:

Bente sa...

Så fint nytt kjøkken. Deilig arbeidsbenk for " oss" som lager mat, eller har med kokken (Trond). For vi håper på en tur igjen alle sammen. Ikke ende på alt som skjer hos dere. Vi hadde også en bil som ikke startet og jeg fikk en ubehagelig opplevelse av det. Må blogg mer forstår jeg.

Ingvild B sa...

OMG, jeg hadde vært toppstresset
Helt utrolig at dere fikk det opp ila knapt to dager!!!
Men gull verdt å ha gode kontakter
Herlig med nytt og flott kjøkken da ♥

Anonym sa...

The new kitchen looks so lovely!!! You were lucky that it was finished in time. I must say, you have some very clever people working for you!!