7. april 2017

Ryktet forteller....

..... husker du sangen?
Med Jan Eggum...vel det går store rykter i Bolsena, og ryktet forteller at russerne kommer .....!

Husker jeg skulle innom skredderen min her om dagen?
Vel, da jeg kom dit var hun så ivrig etter å fortelle meg noen store nyheter, hvor av følgende ord var de jeg skjønte:

Prinsesse Angelica del Drago
død
Bisentina øya
solgt
russere

Ut fra dette tenkte jeg meg at alt hun sa, skulle vel bety noe sånn som dette her:

Prinsessen Angelica del Draco har dødd, hun var eier av øya Bisentina, som nå er solgt til russerer for x' antall millioner (summen forsto jeg ikke) av hennes arvinger - dette er kortversjonen, hun snakket masse, og resten skjønte jeg ikke noe av...men, tenkte dette finner jeg nok mer ut av.


Bildet, hentet fra nettet,  viser denne vakre øya, som ligger midt i innsjøen Lago de Bolsena:Det sies å være 7 bygninger på øya, blant annet en kirke, flere kapell, og ett bolig hus. Prinsessen og hennes bror, Prinsen Giovanni del Drago (som døde ifjor) eide også ett palass her i Bolsena, og mange flere eiendommer rundt i Italia, sies det. Prinsen og prinsessen hadde delt opp så hun eide øya her, og han palasset i Bolsena.

I sin tid ble det anlagt en fantastisk hage her, men mistenker den har grodd mye igjen nå......


Så var det å finne ut mer om dette ryktet. Jeg sender sms til min venninne, Sandra som har renseriet her i byen, og vet det meste hva som skjer.

Joda, hun hadde også hørt det samme. Prinsessen hadde dødd, hun hadde ingen barn, så en fjern nevø hadde arvet alt (heldig kar) og at han drev og solgte øya til russere for 7 millioner euro. Men, alt var visst ikke helt iorden ennå.

Neste dag, møtte jeg en annen italiensk venninne til kaffe, og spør henne om ryktet. Hvorpå historien er litt forskjellig. For det første prinsessen er ikke død (??!) men, det er hun som har lagt det ut til salgs, og det er noen stein rike arabere som vil kjøpe ! hmm, ja det var en ny interessent tenkte jeg...

Igår møtte vi på båtmannen, Ganni, i lyskrysset faktisk - skjer mye i lyskrysset her i Bolsena - og jeg må jo spørre han også om ryktet.

Han mente det var russere som ville kjøpe, men det var mange forbehold som gjorde at salget ikke hadde gått gjennom ennå, til eksempel kan det ikke bygges noe mer på øya, kun ha den byggmassen som står der idag, var vel også noen lover om vedlikehold m.m.

Så hører jeg med tolken vi bruker, og hun mente alt hadde blitt lagt på is - og igjen spør jeg Sandra om er du sikker på at prinsessen er død ? Jo, det var hun sikker på....

Ja, da gjenstår det å se hva ryktet til slutt blir........?

Det er uten tvil, den største storyen på gang her nede for tiden, blant de ca. 4.000 innebyggerne i byen Bolsena, og jeg kan ikke annet enn å smile - stort !!4 kommentarer:

Ingvild B sa...

Jøss så spennende med den øya
Første gangen jeg hører om Bisentina
Fantasien min løper løpsk...
Tenk så mye inspirasjon og historie å finne der?
Du må jo dit Helen!!

Kjenner jeg blir veldig nysgjerrig i hvert fall!

Bente sa...

Det er som et eventyr Helen. Men både prinsessen og prinsen har jo levd (eller lever?). Øya er jo fantastisk, og det skulle vært moro å se den hagen i stand. Ja du, spent på hva som skjer jeg også nå.

Anonym sa...

Jøss, litt av en forvirrende story, ha,ha. Fortsettelse følger går jeg ut fra.

Kjersti sa...

For en artig og spennende historie! Regner med at du forteller hvordan det går videre når det skjer mer :)