30. april 2017

Mere blå fliser....

....skal det bli i redene !

Vi hadde den ene eier'n hos oss etter påske, og mange avgjørelser ble igjen tatt. Valg av hage møbler, innkjøp av endel hage møbler, valg av tilbehør til badet hans, og ikke minst valg av fliser over kjøkken benken.

Og valget falt på denne dype, indigo blå fliser her som er 15x15 cm, her måles fugene:
 


 Måles og bestemmes hvor de skal plasseres. Her i Italia er det vanlig å sette flisene på veggen, før kjøkkenet monteres, vet ikke hva som er vanlig i Norge....:


Ugleredet skal ha ett frittstående, blått SMEG kjølskap, billig er det ikke, men åååhh så stilig det er:

Karin, dette er bestilt hos Gabriele.
Jeg sa litt morsomt til han, at dette er vel italias svar på Lamborghini innen kjøleskap verden ? Hvorpå han svarer meg:

Tro det eller ei Helen, men de holder til rett ved akkurat den bil fabrikken i regionen Emilia-Romagna som ligger nordøst i Italia
 

 Så i neste redet, Haukeredet, hvor det også tegnes og måles opp:


Ting og tang montert på badet til Haukeredet. 

Flisen bak WC, Svein, blir byttet ut og lagt inn ny og med sort fugemasse. Fine flisleggeren vår, ble rett og slett lei seg da han så hva rørleggeren hadde gjort.

Brutto, brutto, mamma mia ! (Stygt, stygt)

Ved montering av WC, ble denne flisen hogget vekk, og rørleggeren trodde han gjorde en tjeneste ved å sette den på plass igjen ! Det var det ikke.....men, det blir flott igjen når Russland har gjort jobben sin, ja han heter faktisk det !


Kuleste utedusjen er montert opp:


 Husker jeg nevnte hagemøbler ? Vel, her er 2 spise stoler, som skal passe til.............


.................... dette smijerns bordet, som du kan ane topp platen, under plastikken. To stoler høres kanskje lite ut? Men, du husker kanskje at i hagen er det en lang, bred mur, og denne skal rett og slett brukes som benk. Puter er alt innkjøp.


Bordet montert sammen, utrolig tungt, og det er bevist ikke satt på plass og snudd på plass, da vi ikke skal ha noen arbeidere som tar det i bruk som arbeidsbord - ikke at jeg tror det kan skje, men greit å være på den sikre siden:


Da skal jeg avgårde til Bolsena, og vi skal sjekke opp hvordan det blir med blå kjøkken fliser ! Ønsker deg som stikker innom her, en deilig søndag - her i Italia skinner solen :)

Tilbake igjen fra turen vår, og nyeste bilder fra blå kjøkken fliser, se bare her hvor fint det ble, her fra Haukeredet:Her fra kjøkkenveggen i Ugleredet - her skinner lyset rett på fra kjøkkenvinduet (tidligere dør):

2 kommentarer:

Bente sa...

Må si at dette ble lekkert. Mørkeblå fliser er vel ikke vanlig i Norge, men her ble det meget stilig. Dere gjør en fantastisk jobb.
Endelig er det deilig vær her på Hvaler også, og meldt varmere. Deilig!!!

Anonym sa...

Looks absolutely beautiful...I love the blue colour of the tiles!!
Looking forward to seeing the end result!