23. oktober 2016

Tåke....!?

Jeg har denne helgen fått besøk av broderen, og hans kamerat. De ankom veldig sent torsdag, og fredag hadde vi utflukt til Orvieto, uten kamera, men i fint vær.

Lørdag sto vi opp til nydelig vær i Bolsena, og tenkte at vi starter dagen tidlig med utflukt til:
Citta de Bagnoregio.

Da vi ankom dit, kjørte vi rett og slett inn i tåken, parkerte bilen og begynte å gå ned mot broen som fører deg over til denne magiske lille byen, på en fjelltopp.

Det så da slik ut:


Det var rett og slett ekkelt å gå over ....her bror med kompis:


Rett før inngangen til byen, lysnet det litt, slik at man kunne se byen:


Dog den var omkranset av tåken:


Ekkelt å se ned denne trappen, da man ingen ende så.....:


Vi var tidlig ute, og tok morgenkaffen her.Bror og søster, foran byens kirke:
Alltid rart å se på denne veggen her, ser du nøye etter, så er det ingenting på andre siden, da huset har rast ned pga eroderingen av fjell knausen:


Da vi dro, kom det en stadig strøm av folk imot oss, på vei opp...

Denne lille byen, den døende by - som den blir kalt, har blitt en av de mest populære utflukts sighter i Lazio området !

En av grunnen, ett japans reise selskap har visstnok hos seg 3 bilder fra Italia, som viser Roma, Firenze og ja, du gjettet det kanskje, Citta de Bagnoregio !! Er jo litt morsomt da....byen tar nå inngangspenger 1,50.

Det er bra for byen, men som min bror sa, også litt trist, for det krydde av turister da vi dro. Han så stedet første gang for ca 6 år, og da var det vel bare oss og ett par folk til som vandret rundt. Da føltes det magisk, men nå føltes det som en turist attraksjon !


Aperol time ble på stranda denne dagen, det ble "kort ermet vær" så det var bare å nyte i Bolsena.
 


Takk for besøket Chris og Bjørn !

4 kommentarer:

Ingrid Tunheim sa...

Så ut som dere hadde det kjekt på tross av tåken som selvsagt la en demper. Ang. turister så er det litt slik for oss her. Vi har jo Preikestolen i vår region og dit gidder ikke jeg gå nå lenger. Det er så mye turister at man går i kø både opp og ned og da er litt av sjarmen borte synes jeg.

Elisabeth sa...

Enig med Ingrid. Fins nok av andre litt mindre turistifiserte steder man heller kan besøke. Fikk samme opplevelsen i Venezia i juni. OMG med turister!!!

Kjersti sa...

Dette var en ny side av Bagnoregio for meg (ha ha, høres ut som jeg er fast inventar der... men har jo vært med deg dit tre ganger, da!). Spooky!
For øvrig helt enig i at turistifiseringen ikke er noe ålreit. Husker godt den magiske følelsen av å være nesten alene i så fantastiske omgivelser. Synd, men kanskje ikke til å unngå.

Anonym sa...

Glad to hear the fog didn't spoil your trip. Lovely pictures!