27. oktober 2016

Fly billett og hotell var bestilt....

....eller for å ta det helt i riktig rekkefølge. Flybillett fra Roma til Oslo, var bestilt for avreise 27 oktober. Denne billetten var bestilt for lenge siden.

Så mye skjedde før denne datoen nærmet seg. Blant annet hadde vi lyst til å selge min kjæres bil, som han har i Italia. Denne er på italienske skilt, så kan ikke tas med hjem til Norge, dessverre - da blir vi ruinert av toll og moms avgiftene.

Planen ble som følger, vi tenkte å kjøre den opp til Tyskland. Hvor vi var tyske venner, som sa seg villig til å prøve å selge den der for oss. Bilen ble også i sin tid kjøpt her.

MEN, da måtte den kjøres opp til Selb. Vi bestilte da flybillett fra Munchen og hjem til Norge. Tenkte oss 2 overnattinger på vei opp til Selb, planen var Verona også Innsbruck. Hotellene tenkte vi og bestille like før, da kan man komme over noen bra tilbud har jeg erfart.

Vi hadde noen uker før, måtte kjøpe nye sommerdekk til denne bilen, og har jo ikke vinterdekk i Italia. En telefon til vår tyske venn fikk oss på andre tanker....at denne bilen ville da stå i Tyskland når det antagelig kom snø. Ingen kan da prøvekjøre den, fordi den mangler vinterdekk. Niks, det fristet ikke å bruke nye 10' lapper på ennå flere dekk !

Hva skal vi gjøre tro?

Var da vi fikk ideen, la oss ringe til våre nye venner, hvor mannen er bil gal ! Han vet kanskje om en bil butikk i Roma, som kan ta den i kommisjon?

Joda, det var bare å komme !
Men, da måtte vi besøke dem, og vi måtte bli til middag og vi måtte sove over ! ;)
Her var det bra å si JA ... litt lattermildt. Da måtte vi komme tirsdag 25 til onsdag 26. Det passet jo perfekt, vi hadde jo alt flybilletten med avreise den 27.

Okey da var det bare å avbestille flybilletten fra Munchen. Finne hotell i Roma for det ene døgnet ! Volia - vi er flinke til å snu oss rundt vi, og du og du hvilket morsomt døgn vi hadde med våre nye venner. Tusen takk P og J.

Bilen er da blitt levert inn, så får vi bare se det an....tror nok ikke den er lett å selge, mye pga de enorme avgiftene man har i Italia. Der betaler man vei avgift etter cavalli = hestekrefter. Vi har da så mange hester at vår avgift blir tilsammen på ca 10.000,- kr i året !

Så hva skjedde i Roma?Jeg hadde funnet ett lite B and B, i området Travestere ! Hvor vi hadde lyst til å være dette dlgnet:

 Denne gangen gikk vi bare rundt her, og nå så jeg det klarere...all taggingen !!

Fy, skam dere som gjør det så stygt her i vakre Roma. Bare se dette her:Egentlig er det utrolig, koselig små smug å kunne vandre rundt i:Vi gikk brått på denne, kunstferdige utskjæringen:


Igjen, blir jeg forundret over parkeringen til italienere?

Burde jo ikke det...men, se bare hun her?
Hun hadde parkert sånn, foran disse to stakkarne her, og på andre siden sto politet, hun hadde sett dem altså...men, likevel prøver hun seg. Faktisk ropte politet ti henne, at nei du der kan du ikke stå, der skal trafikken kjøre skjønner du. Så hun inn igjen bilen for å finne enn annen (u)lovlig p-plass:


Igjen, merksnodig parkering på torget...men, kanskje når du kjører denne vintage bilen, er det greit?


Etter flere timer med vandring, deilig lang lunsj, tok vi en tur tilbake til rommet vårt, og jeg hadde noen telefoner jeg skulle ta - blant annet til min bror, så slenger meg godt til rette i sengen.

Midt i samtalen, begynner sengen å riste !! Ja, det var ikke til å ta feil av, dette var 3 gangen jeg kjente dette igjen: - jordskjelv, roper jeg i røret til broren min, og sier jeg må ringe deg opp igjen !

Skal si jeg skvatt, varte veldig kort. Men, vi var kjappe på beina, fant fram pass og vesken min, men da hadde det sluttet for lengst.

Ringte opp broren min igjen, og han kunne fortelle det var på norske nyheter 15 minutter etterpå !
Rart at vi de 2 gangene i år, vi er i Roma, opplever vi jordskjelv? Får håpe det roer seg nå..........

1 kommentar:

Ingrid Tunheim sa...

Håper dete får solgt bilen. Det gjør dere jo bare den selges billig nok, men et sted går grensen. Det er veldig synd med all taggingen. Det forurenser estetikken på en ubehagelig måte og den finnes i de fleste byer, den stygge taggingen.