1. mars 2016

Villa Helena - årets føste prosjekt !

Da går vi mot vår, som i praksis betyr, vi starter på oppgavene som omhandler vår egen Villa Helena.

I år måtte vi ta vår flotte pergola ! Den trengte sårt en ansiktløftning. Den var rusten, og rusten hadde begynt å spise opp beina .... sees litt på bildet her, som ble tatt tidlig juni 2015:Men, før den kunne demonteres, måtte druene planene fjernes, og de ble tatt vare på, men kuttet drastisk ned. De har fått plass på ene veggen av det vi kaller "pool-houset", skal ryddes bort håver, og andre stenger. Espalier er innkjøpt:


Var veldig nakent da alt var fjernet:Men, idag - ble den levert tilbake i all sin prakt av smeden. Fikk en telefon halv ni, da står vi på tomten og skal ha strøm ?

Ja, vi bor i Bolsena for tiden, og skulle gjerne hatt beskjed litt før. Har en annen viktig avtale kl. 10...... så vi kommer først 11.30 til Villa'n. Er så rar mentalitet at de ikke kan gi beskjed litt før. Ikke idet de står på gårdsplassen........ok, vi er bare 15 minutter unna, men hallo vi sitter ikke inne hele dagen i påvente at noen skal komme.

Den har blitt pusset og lappet på, samme farge greide smeden også og finne. En vakker grønn farge, som går igjen på pynten vi har på lykte-stolpene våre:Smeden kom tilbake i ettermiddag, og fikk skrudd den helt fast igjen. Da strømmen hadde gått, fant vi ut. Ikke så rart, igår var ett forferdelig uvær her i området:Da er lampen satt på plass, og siste forsterket "grener", som gjør den ennå bedre når "taket" legges: 


Til tak, skal ha bambus rør oppå, også plantes det denne gangen, eføy - samme vi har på vår carport. Det vokser fort og dekker veldig fint. Da var det en jobb å huke av listen vår. 

Neste som straks er klar, byttet en dusj i ett av våre 4 baderom ! Stryk av listen.

Så er neste, vi få byttet skum i putene på kurv møblementet vi har under taket....etter det, tjaaa....husker ikke hva som står på listen.... ;) - men, noe er det og det koster alltid penger !


 Volia, helt ferdig !

10 kommentarer:

Sylvia sa...

Så fin den nye pergolaen var. Med drueranker, et motiv som jeg elsker!!!
Jeg husker en tur jeg hadde til Franske Menton, for mange år siden. Da ble frokosten inntatt under druerankene. Herlig!
Men eføy er også flott. Jeg esker viltvoksende planter.
Ja, ALT koster penger. Men så blir det jo så fint også.

CarlosOlivera sa...

Muy bonito el blog informativo. El conocimiento que está proporcionando es realmente muy útil para mí y es muy útil para los principiantes también.

Alquilar casa rural

Ingvild B sa...

Dette blir virkelig nydelig Helen =)

Kjersti sa...

Pergolaen ble kjempefin! For et prosjekt, godt å bli ferdig med det :)

Anonym sa...

Looks really lovely!!!!!

Elisabeth sa...

Så fint det ble! Tipper eføy er mer lettstelt enn drueranker ja.
Tenker det er godt å sitte i skyggen der å lunsje en varm forsommerdag ;)
Lengter mot vår når jeg ser bildene dine. Her ligger Miacasahagen dekket av 25 cm snø. Men jeg har bestilt lys og varme til drivhuset. Så det så. Får lage litt kunstig vår der inne på egenhånd ;)

SimonFox sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SimonFox sa...

I thought I would leave my first comment. I don’t know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog, I will keep visiting this blog very often.

Villa with pool Costa Dorada

MarkDonald sa...

Merci pour le partage d'informations superbe. Votre site web est très cool. Je suis impressionné par les détails que vous avez sur ce blog. Il révèle comment bien vous percevez ce sujet. Marquer cette page du site reviendra pour des articles supplémentaires.

Location vacances à Barcelone

Unknown sa...


I like your information which is very useful for me. Thanks.
catalonia villa rental