12. januar 2016

Årets første utflukt !

Ble til nok en middelalder by på toppen av en høyde, vi skulle til Spoleto.

Som er en by i den italienske regionen Umbria, og ligger i provinsen Perugia. Byen har ca. 35 000 innbyggere. Wikipedia

Det tok oss litt under 2 timer, å kjøre dit fra Bolsena.

Det er helt merkelig å se hvordan naturen underveis, forandrer seg veldig! Bratte åskammer, tett skog, og ikke slike grønne tepper, som jeg ser rundt her i Bolsena området (Lazio).

Fint vær denne dagen, og vi har vel +12 grader.

Så en tynn boblejakke med skinnvest passer perfekt, sammen med ett deilig cashmer skjerf, fått av min mamma 2-3 år siden. Brune spasersko, fra Todi og sikkert 5 år gamle, men like fine, snakk om kvalitet. Brun bag fra Gucci passet bra til blått syntes jeg:


Mange flott bygg her, det er bare å løfte blikket oppover og nyte alle detaljer:


Vi nærmet oss pranzo tid, altså lunsj tid kl. 13.00......så det var bare å velge restaurant. Her var det ett stort utvalg, og vi endte opp hos "Il Tempio Del Gusto", ligger i via Arco di Druso 11, skulle du komme hit noengang:Vi hadde ingen preferanser til stedet, og ble mektig overrasket og imponert over lunsjen vår, viste seg og bli rene gourmet opplevelsen.

Mitt valg, tunfisk med sesam frø, liggende på en seng av ruccola salat, og litt balsamico pynt:


Mette og fornøyde, vandret vi videre rundt i denne vakre byen, på leting etter Duomoen - domkirken! Tro hvor mange katedraler/domkirker/kirker/kapeller det må finnes i Italia ?
Til slutt måtte vi be om hjelp, vi fant den ikke, og veiene her var litt sånn labyrint-aktige. Morsomme er at min kjære uten problemer kan spørre om veien, mens vi begge følger intenst med, på hva som blir forklart oss. Jeg satser alltid bare på å se hvilken vei hendene peker ;)

Rundt ett hjørnet, åpenbarte dette synet seg:


En fasade med åtte rosettvinduer rundt en mosaikk av Kristus, komfru Maria og Johannes. Dette er med på å gjøre kirken som ble innviet i 1198, til en av de vakreste kirkene i Umbria. Sto det så flott skrevet i min fine lille, reiseguide. Innvendig like vakkert. Blir alltid like begeistret over at kirkene her i Italia er åpne (er vel ikke det i Norge), ingen vakt å se, koster ikke noe å komme inn, og det er bare å fryde seg over utrolig fresco malerier i himlingene:

Jeg syns til og med det er moro å se på flisleggingen av gulvene, mønstrene, fargene. Hvilket flott arbeid:


På vei mot en annen kjent sight i Spoleto, opplever man denne flotte utsikten utover byen, mens man går Giro delle Rocca rundt festningen:


Vi skal ta en titt på "Tårnbroen":


Opprinnelig var broen en romersk akvedukt, men rundt 1300 tallet bygde man videre på de romerske ruinene, og skapte de opptill 80 meter høye buene som har ett spenn som rager 240 meter over kløften:Spoleto var en flott opplevelse ! 

Spørs om ikke vi skal tilbake dit engang, når det er vår i luften? Men, må også innrømme, det er deilig å kunne gå utenom turist sesongen. Bare være de eneste turistene, er ikke å forakte !

1 kommentar:

Anonym sa...

Fantastic pictures!!!Looks like you had a lovely day!