4. desember 2015

Bli med inn....

.... igjen til Haukeredet, leiligheten som vår gamle Oslo nabo skal kjøpe ! Første visning, ser du igjen her.

Nå har kunstneren med rosa hår, og sine sorte bil dekk deler (som hun laget kunst av) flyttet ut - og hvilken forskjell det var å se denne boligen tom!! Snakk om natt og dag.....

Her sees peisen, dog damene står i veien, og så opptatt i praten at jeg ikke fikk bedt dem om å flytte seg, men du aner uansett peisen bedre enn forrige gang, hvor det da sto en handlevogn med skrot oppi, foran den:


Nå ser jeg bedre hva vi har å jobbe med til kjøkken, alt er fjernet, og hemsen du aner på bildet, vil også bli fjernet. Nye eier er nemlig en typisk norsk viking, høy og blond og blåøyd.

Han ønsker takhøyden full ut, og fant ut at han kan ikke bruke hemsen som har høyde 1.50. Alle vegg fliser her, skal selvsagt hugges vekk.

Gulv flisene, ser kanskje ikke så fine ut her, men det er de ! Dette er typiske italienske gulvfliser, kalt pianelli'r (usikker om riktig skrevet) Planen er å få disse renset, og håper å kunne brukes igjen.


Badet var større enn jeg husket, og søtt lite vindu, og til høyre er dusjen og servant, så joda faktisk veldig praktisk. Ikke spør engang hva den ekle brune flekken på gulvet er...iææææk. Her skal uansett alt bare strippes ut og vekk:


Her ser du bedre takhøyden, som er nesten 4 meter !!

Vi oppdaget jammen meg ett vindu til, hurra. Det hadde ved forrige visning vært dekket til med en hvit spon plate, som min kjære akkurat har fjernet. Bak det han peker på, er det opprinnelige fjellet.....


..............som boligen ligger inntil / på, her syns det bedre, dog det er malt over med hvitt:


Ut av inngangsdøren, til den fine utsikten mot Lago De Bolsena. Hagen har blitt ryddet betydelig opp også, og virket større nå, som skrot og dritt var fjernet og busker klippet:Men, vi er i Italia, og kjøps prosessen holder ennå på ..... mye papirer som skal sees gjennom av advokat, og det aller viktigste, hagen må eies kun av kjøper, så ingen andre har tilgang, eller bruks tillatelser til den, så når alt det er på plass, blir det salg.
I Italia er det ikke selger, som har opplysningsplikt, det er derimot kjøper som har undersøkelseplikt, ja tro det eller ei, derfor så viktig at man bruker en advokat som sjekker opp alt før enn kjøper !

Her sees bedre hagen, etter at den har blitt ryddet og klippet:


Vi håper å starte opp arbeidet her for kjøper, i januar, og jeg gleder meg til vinterens prosjekt !

God helg alle sammen !

PS, 
elsker kommentaren din, Jorunn, som mente vi manglet jo bare Gjøkeredet, her i Castello'n ! Og hvem vet, kanskje den kommer....en dag...;)

4 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Du blir nok ikke arbeidsledig her, nok å henge fingrene i, men så blir det nok veldig bra til slutt.. God helg.

Elisabeth sa...

Er sikker på at det blir flott når det blir ferdig. Har absolutt potensial kan man se når alt shabby innbo er ute. Er det slik at dere skal være prosjektledere for venneparet deres kanskje? Snilt gjort.
Håper formen din er bedre?!
Stor klem fra E

Laila sa...

Spennende prosjekt ☺

Anonym sa...

Looking forward to seeing the end result!!!