31. oktober 2015

Ut å gå i London!

Fra Hotellet tok det ca. 20 minutter og gå mot Big Ben, og Victoria Embankment.


Niks, vi sto ikke i kø for å se Westminster Chapel:
Det kryr av folk i London, og er en smeltedigel av alle folkeslag, se bare disse to damene her, i sine tradisjonelle drakter:


Endelig fremme ! Etter å ha gått i kø over alle kryss, kunne vi titte litt på Londons landemerker. Vi hadde våknet veldig tidlig denne tirsdag morningen. Faktisk viste klokken ti på seks, engelsk tid !!

Søndagen hadde vi jo hjemme i Norge stilt klokken, og når du kommer til England skal klokken stilles også....så vi var ute her klokken 10 ! Ennå hadde vi morgen dis, men den forsvant da klokken ble 11 og solen tittet til slutt frem.


Broen du ser i det fjerne her, var den vi gikk over - etter å ha gått forbi London Eye:


Midt på broen stoppet vi opp og så på dette motivet her, og akkurat der og da - minte dette meg litt om elven som renner gjennom Bangkok. Der går det skyttel trafikk med slike lektere som har masse last etter seg. Veldig rart å se det her også !


Blir alltid litt fascinert over at det kan vokse noe på betong?


Vi hadde faktisk ikke spist frokost, så da vi så dette skiltet her, som fristet med eggs benedict, ja da gikk vi inn her og tok en sen frokost, og nei jeg tok ikke ett kakestykke, men gud skal si det var fristende:


Da hadde vi en avtale klokken 14.00 - vi skulle ha afternoon tea, og det på Marriott Hotell, Library. Så tilbake til hotellet gikk vi gjennom St. James Park, hvor det ikke er lov å sykle:


Her skal det plantes ut 5.000 planter !!!!!! Ja, jeg måtte jo spørre ;)


Kryr av (tamme) ekorn:

Veldig godt skiltet, hver gang man kom til ett kryss:


Vi skulle bare gå rett frem hele tiden, og ender da opp til dette kjente bygget, regner med du kjenner igjen Buckingham Palace ?


Niks, vi stakk ikke innom Dronningen, men rett tilbake til hotellet for en liten pause, og skift til litt penere antrekk, så lunsj !

4 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Å stå i lang kø for å komme inn på severdigheter er ikke min sterkeste side heller så da gjør jeg som dere, går videre. I alle fall ser det kjekt ut med noen dager i London

Sylvia sa...

Selvfølgelig, dere er jo i London i disse dager dere!!!!
Ser jo at dere koser dere i flotte omgivelser. Akurat slik du liker, Helen.
Jeg synes disse lastebåtene på Themsen, kan minne om Seinen i Paris. Jeg har stått på flere av broene der mange ganger, og sett lastebåtene passere. Det er også et minne min far har, da han bodde i Paris som liten gutt.
Å gå i en park midt i en storby er sååå fascinerende, og deilig. Godt at ikke alt blir bygget på, eller laget parkeringsplass av.
Nyt London videre.
Klem

Jorunns hobbyblogg sa...

Blir aldri feil med en Londontur, og alltid går tiden for fort .....,

Jorunn

Elisabeth sa...

Så herlig å se bildene dine, Helen. Vi har gått i samme fotspor, bare med en ukes mellomrom.
Så enig. London er flott.
Denne helgen reiser min O på guttetur dit. Gjett om han gleder seg. Tror garantert ikke det blir afternoon tea blandt gutta, men derimot fotballkamp og pubrunder ;)