11. oktober 2015

Hva skjer på Falkeredet ?

Spør min fineste blogg venninne Bente.

Vel, helt ærlig, ikke mye siden sist du var her, dessverre. Siste som ankom, var vindeltrappen, som ligger pent og pyntelig foran peisen:
Så hvorfor så stille på oppussing fronten?

Vel, neste skritt på listen, er denne lille røde døren man såvidt kan skimte i bildet. Dette er utgangen man bruker til tak terrassen, egner seg best til barn....denne skal lages større !

Mannen som har fått den jobben, er han vi kaller slottsmureren av Castello'n. Han sees til høyre i bildet med gul caps.

I sommer har han hatt store prosjekter her i Castello'n (ja, for alle bruker da han). Flere naboer har da byttet tak, med der tilhørende skifting av vinduer, og tak vinduer osv osv....Med andre ord, vår jobb står nederste på hans jobbliste.

Han kom også tilbake til oss med forslag om at mens han var der oppi høyden, hva med å gå over taket, samtidig kanskje "løfte det litt opp"? Så vil da døren ut til tak terrassen bli lettere å lage.

God ide, syntes min kjære og hans kompis. Må bare en liten søknad til i kommunen, og den er sendt inn i disse dager, jada jada, TTT - ting tar tid !Mens han først jobbet her i høyden, fikk vi han til å ta jobben med å pusse fasaden/veggen mot tak terrassen, og her på bildet ser du det er gjort:I denne felles oppgangen er det ialt 5 leiligheter, hvor av ingen er fastboende. Eierne hadde alle blitt enig om, å få oppgangen pusset opp, noe vi også syntes var bra.

Var innom her om dagen, og så dette var alt igangsatt:


De vil ha av endel av den gamle murpussen, og få frem steinen så lenge de er fine vel og merke, og så langt så det bra ut.

Dette prosjektet skal betales likt mellom alle eierne, og bidrar til å gjøre det finere. Så joda, der gikk det litt mer penger av budsjettet...hehehe


Da vi venter på at taket her skal legges om og heves, blir heller ikke vindeltrappen satt opp, noe som vil frigjøre endel plass når denne gamle tretrappen fjernes...men, i hele sommer har slottmureren fått lov til å ha tilgang til takene han legger om, via "falkeredet". Alltid greit å kunne hjelpe til.....
Det vi derimot også har fått gjort, da kompisen vår kom ned i påsken / sommer. Kikket litt på møbler, fant dette kjøkken bordet med skinnstoler som nok blir bestilt.

Ja, for stilen her blir det vi kaller på engelsk, contemporary modern.


Som du skjønner - kommer det til å bli endel grått, ja......

Sett på disse 3 kjøkken typene, og alle i fargenyanser av grått:
Hvilket av disse tre, vil så passe best inn på "falkeredet", tro ? 

Veggene er kremvhite, gulvet mellomgrå farget med store moderne fliser.....hvit peis, med brun beiset peishylle....... Hva syns du ??

PS, 
til Bente, naboen min sin leilighet er ikke solgt... ;)

2 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Flotte kjøkken. Jeg liker det strenge minimalistiske preget. I utgangspunktet likte jeg best det lyse i midten, men det første med mørke underskap og lyse overskap var også fint. Det er vanskelig å si hva som blir penest når men ikke ser helheten, men bra blir det nok uansett valg.

Bente sa...

Så fint å få en oppdatering Helen. Du vet jeg venter på å kunne komme dit en tur. Det blir som du også sier litt anderledes stil. Jeg er nok mere glad i bruntoner enn i grått. Kjøkken kan gjerne være i en steng stil. Jeg liker best det lyse.