7. august 2015

A taste of luxury !

Først må jeg få takke for alle bursdagshilsner jeg har fått. På bloggen, via instagram, sms og mailer !

Tusen, tusen takk - made my day beautiful !

Født i løvens tegn, ja da elsker man jo luksus. Noe min kjære vet alt om. Jeg hadde fått frie tøyler til å finne ett sted jeg ville overnatte på, akkurat denne dagen.

Valget hadde falt på Borgo dei Conti Resort, som ligger rett ved byen Monte Pertriolo, retning mot Perugia (for dere som er litt kjent her). Kjøretid ca. 1 time og 20 minutter.

Jeg elsker jo slike gamle, herskapelige eiendommer. Denne var intet unntak. Staselig hovedbygg, samt endel andre bygg, blant annet ett som i sin tid hadde vært utkikkspost mot fiender, og hadde derfor ett skytter hull ! Arbeidere og tjeneste fløyen var idag gjort om til rom.

Husker jeg sa det er varmt for tiden, vel helt ærlig vært varmt her i sikkert 6 uker nå, så da kan jeg bare gå med plagg som ikke har ermer, orker ikke noe kortermet i det hele tatt:


Vi fikk beskjed om entre inn i bar området, da velkomstdrinken ventet oss ! Skal sies at jeg IKKE hadde skrevet noe om at jeg hadde bursdag denne dagen. Ville ikke lage noe styr om det......

Det jeg ikke hadde tenkt på, var jo at man leverer fra seg passene sine....og på ett slikt proff sted, gikk jo ikke datoen upåaktet hen. Da vi plukket opp passene, ble jeg igjen møtt at et stort smil, og ett diskret:

"Happy birthday Madam, I see it is your birthday today" !Skjønner hvorfor jeg liker stedet?


Hvorfor så glad over å fylle 50 år?

Vel, på vei ut av rommet, etter å ha skiftet til badetøy og på vei mot pool-området hvor lunsjen skulle inntas, ble jeg innhentet av restaurantens hovmester, som spør meg:

"Excuse men, are you Madam (H)Eleeen"?

Yes !

"Well, I have been told its your birtday today, so we want to offer you a bottle of prosecco. Would you like it with your lunch or dinner ?"

For lunch would be perfect ! Thank you so much !

Skjønner nå hvorfor jeg gliser fra øret til øret ! Hahahaaaa - så diskret og lekkert gjort, at jeg smilte jo resten av denne dagen:
Svømming passer fint FØR man skal ta en god lunsj med bobler til:


Eiendommen er enorm ! Fra gammelt av, hadde denne conti'en eid fra fjell til fjell....det var langt mellom de fjellene altså !! Men, det var mange hundre år siden.

Det hadde stått tomt i nesten 70 år...blitt delvis robbet, og vært totalt nedslitt..inntil det ble kjøpt opp av ett firma i Milano, som fikk det totalt renovert og sto ferdig til åpning i 2011.

Vi hadde fått tips om å gå gjennom den portalen du i det fjerne ser. Den ville lede oss innover skogen, en fin ettermiddagstur FØR middag:På vår vei, kom vi til denne nydelige plassen:
Her sees det ene fjellet, som da gir et lite hint om hvor stor denne eiendommen hadde i sin tid vært, og da snakket vi vel om ca. 1300-tallet.Vel tilbake igjen, skiftet jeg igjen - og denne gangen til middagen. Flere fine, intime sittegrupper var å finne overalt på stedet, samt denne skrive pulten hvor jeg slo meg ned til en liten "fotosesson":


Da er vi straks fremme til terrassen hvor jeg hadde bestilt bord. Ble min enkle sorte silke kjole, igjen fordi den ikke har ermer...hehe....sorte sko og veske til. Bruke lite sort sommerstid, men de andre sommerkjolene ble for dagligdagse syntes jeg.

Det hjalp selvsagt med Triumps hold-inn truse, og push-up BH - gjør underverk !!


Igjen ble vi møtt av fineste hovmester'n, Marcus. Han hadde en litt rar aksent på engelsken sin, minte meg om en svenske som snakket engelsk liksom. Men, han så slett ikke svensk ut.

Vel, hva gir du meg ! Fyren var da, halvt engelsk, syrisk og svensk !!!! Bedre ble det, da vi fortalte vi var fra Oslo i Norge.

"But, my brother lives and works in Oslo" !  

Blir ikke morsommere enn det. Syns jeg stadig opplever de rareste sammentreff i Italia......?


Igjen kom luksus følelsen over meg, da menyen jeg fikk..... ser du hva som mangler?


Den har ingen priser. Ikke ofte jeg opplever det, men her var det fjongt og fint, så selvsagt skal ikke damen vite hva maten koster.

Jeg valgte kokkens anbefaling på 4 retter, og angret ikke. Har du sett så mye godt?

Delikat liten forrett, pasta med Norcia pølse biter oppi sammen med trøfler som jeg elsker, og drysset mandler på toppen. Hovedretten var and, også veldig godt. Desserten var en liten kake i ett glass, lag på lag med kake, krem, kirsebær som må ha ligget i noe likør, og høvlet oppå mørk sjokolade, og ikke minst ett lite kakelys.

Da hovmesteren kom ut med denne, igjen veldig diskret, bøyer seg mot meg og sier lavt:

"We all want to wish you magical birthday Madam"!

En annen som også hadde ryddet av bordet, kom også bort og ga meg lykkeønskninger. Jeg smeltet helt over hvor elegant og fin måte de gjorde dette på.

Jeg ville ikke ha likt at kelneren hadde kommet syngende inn til meg, det er sikkert og visst.

Da regningen skulle signeres til rommet, ble vi gjort oppmerksom på at hva Madam hadde drukket, skulle være "gift from the hotell management" (igjen!!)
Etter en slik dag, var det slett ikke ille å fylle 50 år !

Jeg gledet meg alt til neste dag, og til frokost på dette nydelige stedet, den ble selvsagt servert i frokost salen....men, først skulle jeg sove godt i junior suiten vi hadde booket inn på....zz..zzzzz...

Ps, vi hadde så klart rommet, hvor det var en trapp opp til det som hadde vært et gamle skyttertårnet.....og vet du, tror jammen meg jeg helt glemte å ta noen bilder derfra..? Og jeg som hadde tatt 137 bilder?

Vil du se litt mer herfra? Så fant jeg hotellets promotion video på youtube, du ser den her. Der vil du blant annet se mere av landskapet, og den fine skogsveien jeg fortalte om, og nei vi var ikke innom trimrommet. Jeg trimmer ikke når jeg er på ferie, basta.

Forsettelse...

9 kommentarer:

Sylvia sa...

Kjære Helen
Gratulerer med vel overstått bursdag. Og for en fin feiring du hadde, sammen med din kjære.
Det er slikt jeg også liker det. Ikke overdådige selskaper.....for da rekker man ikke å snakke med alle.
Et nydelig sted, også sååå mye god mat. Hyggelig at betjeningen også husker på deg, men diskret...veldig viktig ja.
Nå er det endelig helg. Har spist reker og drukket kald Chablis. Har satt meg ut, for nå fikk vi et Glimt av sommer, endelig. MEN stedets trampoline er da satt ved siden av vår uteterrasse, og der er det livlig i dag, med småunger som må rope hver setning, så høyt at i morgen er stemmen borte, tror jeg. Så det varer nok ikke lenge før jeg må sette meg inn....uff
Ellers skal jeg være sammen med venninner i morra, så jeg tror det vil bli en hyggelig helg.
God helg til deg også.
Klem

Anonym sa...

You really had a wonderful 50th birthday celebration!!!
The hotel looks fantastic!
The food looks very appetizing, and I'm sure it tasted absolutely delicious!!!
Can't believe that my sweet daughter is now 50 years...how the years fly by!
See you soon!

Fru Tunheim sa...

Så herlig, Helen. En 50 årig dronning verdt.

Monica Gullesen Hansen sa...

Helt fantastisk, virkelig noe å leve lenge på.
Så delikat og diskret alt var *tommelen opp*

Klippa ut fra bloggen min, svar på kommentaren din:
Ja jeg har på P4 hele dagen, enten via PC eller telefon. Liker musikk jeg kan synge med på og det er jo mesteparten av det som er på P4.
Ja har lest Sylvia sin blogg i massevis av år, traff på henne via Hobbyboden for 10 år siden :o)
Det er mamma som strikker lesta ( ankel ullsokker) til meg :)
Kos deg i varmen med P4 :)

Heidi sa...

Du heldige dame! Dette så helt herlig ut! :)

Bente sa...

Jeg sier bare elegant! Helt etter min smak vettu.
Etter telefonsamtalen mellom våre menn akkurat, sees vi i september.

Ingvild B sa...

Magisk vakkert!!
En dronning verdig ♥

Elisabeth sa...

Kjære Helen.
Du er en strålende flott 50 åring. Jammen holder du deg godt! Gratulerer hjerteligst med vel overstått bursdag.

Så gøy å få bli med deg "inn i" bursdagsfeiringen din. Stedet, maten ser aldeles deilig ut. Flotte rammer for en slik anledning.

Stor klem fra Elisabeth

Jorunns hobbyblogg sa...

Vel overstått bursdag, og for et magisk sted!!

Jorunn