18. juli 2015

Rare sammentreff....

.... opplever vi mye ! Særlig etter at vi begynte å bo endel i Italia.

Denne sommeren er intet unntak. Første merkelige sammentreff, skjedde forrige uke. En familie fra Ålesund skulle ha sin ferie på Villa'n, og akkurat denne familien hadde jeg ikke fått opplyst alle navnene på, fordi det hadde vært litt frem og tilbake, hvem skulle være med. Fikk til slutt oppgitt svigerforeldre og svigerinne.

Paret ankom lørdagen kl. 15.00 som forventet, da de allerede hadde feriert ett par dager i Italia, så resten av familien skulle komme senere på dagen - og de tilbød selv at de kunne møte dem.

Dagen etterpå skulle vaktmesteren alias min kjære mann, opp for å sjekke vannet (alt vannet pumpes opp fra brønn og fordeles i 3 tanker, og denne sommeren er det ett nytt system) vi vil jo ikke at gjestene våre skal risikere å stå i dusjen uten vann !!

Da møter han svigerforeldrene, og svigerinne ! Tro det eller ei, men svigerinne der hadde han akkurat hadde vært på forretnings tur med !

Ja, han har faktisk samarbeidet med henne i ett par år nå....er det rart sammentreff eller ?

Hun bor i Oslo....så hvordan skulle vi noensinne forstått sammenhengen? Min kjære mumlet hele kvelden, at det vare ett av de merkeligste sammentreffene han hadde hatt i år.

Noen helt annet, som plaget oss i det siste....deler av gresset var rett og slett blitt brunt:


Vel, har det vært veldig varmt her nå i 3-4 uker, og varmen kom veldig brått på, samt vi hadde 4 netter hvor det ikke ble vannet, men gresset var alt blitt brunt før dette...vi mente det måtte være noe feil med vanningsanlegget, mens andre sa, neida det må være varmen som kom så fort på at gresset bare kapitulerte ! Det har skjedd før, men da først i august mnd pga varmen...nei dette rimte ikke.

Problemet er, hvordan skulle vi få sjekket dette ut?

Vanningen foregår nattestid, og går da på intervaller, til eksempel begynner det ved porten først kl. 22.00, går i en halv time, så stopp en halv time, før neste sone starter og slik går det hele eiendommen rundt til kl. 0600 på morningen - slutt.

Igjen ett merkelig slumtreff.....familien som  da bodde her, nesten alle dro torsdag videre på en ferie, og paret som var igjen, skulle reise lørdag med flyavgang kl. 12.30 - perfekt ! MEN, så fikk de vite at den flyavgangen ble flyttet til kl. 06.30....og med småbarn, ble det bare å bestille rom på flyplass hotellet og levere bil fredag kveld.

Med andre ord, vi flyttet opp, og vaktmesteren, tok våke natt over vanningsanlegget sitt fredag til lørdag.

Fant da ut at ett par av sonen slett ikke vannet i det hele tatt. Kort versjon, rørlegger kom opp lørdag og deler måtte byttes ut, ble gjort idag.

Har da oppgradert vaktmesteren med tittel: Driftsjef på eiendommen ! Men han fikk ikke noe lønnspålegg...hehe...

Greit å kunne starte veldig tidlig lørdagen, fordi her var det en ny stor jobb og ta fatt på.......:

Kan fortelle at nordmenn er rå flinke til å smøre seg med solkrem, og barna tror jeg blir sauset inn mange ganger i løpet av en dag, noe jeg selvsagt har full forståelse for, man vil ikke ha brente barn, når det er sagt, har jeg heller ikke sett et eneste barn på ferie her på Villa Helena, som har vært solbrent !

Det som ikke fungerer så bra med solkrem, er basseng duken vår. Dette er dens verste fiende. Se bare den gule randen på denne enden her, det er etter en ukes bruk. Litt til venstre ser du at endel er fjernet:


Selv om vi ber innstendig om at folk må dusj før de bader, og dette er til og med pent skrevet på ordensregler ved bassenget...er det nok vanskelig å følge, dessverre.

Driftssjefen har dog fått tak i middelet, som man kan bruke. Fordi vi har saltvanns basseng, kan vi ikke bare bruke mer klor for å bleke dette hvis man hadde klor basseng, nei ett egnet middel på til !

Så må det rett og slett pusses og gnikkes for hånd, ved bruk at bomulls kluter  - for dette griseriet som solkremen lager, kan ikke bare pusses av, det setter seg inn i duken, som olje....

Se bare kluten her, den blir gulbrun etter som solkremen løsner sitt grep.....men er det ikke alltid sånn da? Håndkraft er ofte det som må til ?


Vi trøstet oss med at vi hadde fått de ekstra timene må morrakvisten, som kunne brukes til denne jobben, så neste gjester skal også få komme til ett pent basseng !


Disse som kom skal bo der i 2 uker, har 4 barn...så jeg må innrømme, jeg gruer meg litt til å se hvordan kanten da ser ut etter endt ferie ?

Men, hva kan man gjøre ?

Dette problemet begynte for ca 4-5 år siden, og i starten skjønte vi jo ikke hva dette var. Fikk inn de proffe basseng gutta vi bruker, som med engang kunne fortelle, at ja nå har dine gjester også begynt med solfaktor 30 og oppover. Dette hadde da blitt ett stort problem for alle med basseng, hvor solkremer var den skyldige....

Tror du meg ikke?
Smør inn bena dine med solkrem, sett de i en stor og høy balje en stund, så ser du at det ser ut som ett tynt lag med olje ligger på toppen av vannet. Det skjedde meg idag, hadde smørt på ett veldig tynt lag med faktor 8, og satt med beina oppi karet vi har på takterrassen vår, og etterpå lå laget som en hinne på vannflaten ! Da ett basseng har dyser, som beveger vannet litt, blir alt liggende på vår venstre del av bassenget.

Da fikk du ett lite innblikk "bak kulissene" før en utleie starter .... og ellers har vi vært så heldig å truffet masse nye, veldig hyggelig nordmenn som ferierer på Villa'n !

Så får jeg bare ikke irritere meg over at de bruker høy solfaktor he he he og heller være veldig fornøyd med at jeg har kun 1 ledig uke igjen for juli mnd 2016 !

1 kommentar:

Monica Gullesen Hansen sa...

Ja det er mange ting man ikke tenker på som bruker av hus og basseng.
så flott at Villaen er fyllt opp. Da kan dere senke skuldrene og bare planlegge og drive anlegget :) *tommelen opp*
Drømmer om ferie i varmen, det blei det ikke her i sommer, får kose meg med kaffe og håndarbeide i stedet.