12. april 2015

Jeg vet hvorfor franske damer er ....

... er tynne og petit !

Vi var forrige uke. invitert bort til lunsj, til ett veldig hyggelig norsk ektepar vi har blitt kjent med her nede, så vi prøver å treffes når de er på ferie i Bolsena. Samme dagen hadde vi også blitt invitert bort til middag ! Med andre ord....,mye mat denne dagen. (ikke bra med tanke på bikini sesongen kommer ...)

Middags invitasjonen var til våre engelske naboer her på landet, hvor vår Villa ligger.

De var her på en forlenget påskeferie, samt planlegging av eldste datter'ns bryllup som skal være i Orvieto. I den anledningen var også hennes fremtidige svigerforeldre med, som skulle velge ut viner til dette store bryllupet med 140 gjester, vi er også invitert, men har takket nei - er også invitert bort til ett bursdags selskap den samme dagen, mye som skjer 1 august gitt !

Men, det jeg skulle fortelle var litt fra denne middagen.
Brudgommen har da engelsk far og fransk mor ! Hun var så vever og tynn, at jeg følte meg nesten som en kjempe ved siden av henne, til informasjon er jeg 1.71 cm høy og størrelse 40, ganske normal skandinavisk størrelse, tror jeg selv.

Middagen ble så servert, kylling biter i masse deilig krydder og ovnsbakte poteter til, samt kuttet opp stenger av noe som ligner på agurk, men i farten husker jeg ikke hva det heter på norsk.

Praten gikk livlig rundt bordet, mens den elegante franske damen, sier på nesten perfekt oxford-engelsk om hun skal forsyne meg med poteter?

Ja, takk sier jeg litt åndsfraværende - mens jeg snakker med verten og ser på bort på hennes tallerken, og blir litt forbauset over hva jeg ser - hun har forsynt seg med poteter, og det er 1 potet, faktisk var det ikke en potet, men en 1/2 potet ! Da disse var delt i to...og jeg som elsker poteter !

Kikker ned på min tallerken og til min skuffelse ser at jeg også får da en halv potet !! Tør selvsagt ikke si noe, da hun tydeligvis syns dette er det man spiser av poteter til middag, og jeg ville ikke bli oppfattet som en grådig, storspisende nordmann !

Men etterhvert tenker at jeg får ta til næring og forsyne meg selv av kyllingen, da hun har tatt verdens minste bit av kylling (for å si det sånn, min stedatters 6 årige sønn spiser mer) - og jeg som elsker kylling ! Måtte jo se hvordan mange biter av "agurken" hun tok, og det var faktisk 2.....de hadde størrelse som en lillefinger.

Etter å ha spist min halve potet bit, kom fatet rundt igjen, og jeg smøg meg til en halv potet til, og håpet hun ikke så det...hi hi

Ja, da vet vi hvorfor franske damer holder seg tynne som flis! (litt overdrevet selvsagt) De spiser mindre enn barneporsjoner ! Nå håper jeg ikke at jeg fornærmer noe her, og jeg har selvsagt ikke fortalt dem at jeg skriver enn blogg, og noe jeg også tenkte på...kunne være hun hadde en spiseforstyrrelse. Håper for guds skyld ikke det.

Så ikke si noe til franske folk du kjenner, ville bare at vi skulle få trukket litt på smilebåndet i en fin mandag ! ...og kanskje det er løsningen? Til bikinisesongen...forsyne seg med bittesmå porsjoner, og late som man er mett?

Leste engang om en engelsk kjent fotomodell, som sa rett ut at all middagsmaten hun spiste hjemme, serverte hun til seg selv på frokost tallerkener...ja, de er jo som kjent ikke så store.

Mulig jeg må bestille meg denne boken her.  Boken som kanskje kan hjelpe meg til å forstå franske kvinner bedre ? Finner du her !


6 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Ha,ha,ha...hun spiser sikker mer når hun er alene og ingen ser det. Hun snoker nok rundt i skapene hun også, men kanskje ikke så ofte som oss andre. Ingen kan leve på så lite, selv ikke jeg som er 160cm med str.34.

Kondittoren Pacal sa på tv at de som ikke klarer seg med en liten petit four eller et lite kakestykke har dårlig oppdragelse. Da har jeg dårlig oppdragelse eller han tar feil...jeg velger å tro det siste.

Ha en strålende mandag, Helen.

Bente sa...

Jeg må også le av innlegget sitt Helen. I gamle dager måtte fine piker spise før de gikk i selskap. De skulle være dannet vettu. Kanskje hun er av samme type, og spiser i smug.
Jeg var i et selskap på lørdag på Fornebu og hadde en annen opplevelse. Det ble servert fiskesuppe som var kremet og jeg meg min melkeallergi fikk ikke mat. Ropte selvfølgelig ikke det ut høyt dumme meg. Vertinnen så det, men tilbød meg ikke noe annet. Så to små loffekiver med smør hvitvin var alt jeg fikk. F kjørte oss hjem igjen og jeg stupte i brødboksen.

Bente sa...

Smør og hvitvin skulle det stå

Vivian Rivenes sa...

Veldig anderledes enn italienere da m.a.o. Min svigermor lasser på, når hun skal servere. Og når du sier "takk nå holder det", svarer hun "Nei du må jo ha litt mer", og legger på mer..:)

Kjersti sa...

Så herlig! Jeg prøver innimellom å spise "petit", men det går ikke lenge av gangen... Tror både du og jeg klarer oss bra uansett!

Anonym sa...

I wonder how she can survive on such tiny portions of food? However, I'm sure that when at home she eats much more!!!