12. februar 2015

Herskapelig hotell !

Det skulle vi innom på - en fin søndag i London ! Middags bord var bestilt....men, før det, var vi såvidt innom Oxford Street:


Før vi skulle rekke tilbake til hotellet vårt kl. 17.00, min venninne skulle ha en massasje time: Vel fremme på rommet, ble vi ganske overrasket, fordi rommet vi forlot kl. 11.00 på morrakvisten, var ennå ikke ryddet og red opp?

Jeg ringte med engang til "housekeeping" og høflig klagde over dette. Gikk så ut en liten gåtur, men på min vei ut, gikk jeg smilende til resepsjonen. Blir møtt høflig med:

"What can I do for you madam"?

Jeg, like smilende, svarer henne med: Jeg har en klage til deg..

Fortelle i raske trekk hva det gjelder, og ber henne være snill og følge opp saken, da vi begge kommer tilbake til rommet vårt om 1 time, og ønsket det da klargjort.

Kom tilbake rett over klokken seks, og ble møtt av dette synet:


Kan tro dette falt i smak, italienske bobler, som et plaster på såret ! Johoooooo - der hadde vi aperitiffen vår, før vi skulle ut til middag på St. Ermin's Hotell sin restaurant Caxton:Ja, jeg ser vi skulle aldri delt hele den flasken..(men, det var så godt, og det gled bare så lett ned og vi skravlet sånn at oopss....så var flasken tom ?!).

...,brått var min venninne tilbake til sine glansdager da hun danset ballett ser jeg eller kanskje det var jazz ballet?


Ja, vi elsker bløtkake lobbyer....sånn som dette her, hvor det er så mange forskjellige sofaer, at man MÅ prøve ut enn og annen, og etter å ha gått med mine nye skoletter med gull hæl....og hæler er noe jeg ikke går ofte med, så greit å sette seg ned her, mens man kikket seg rundt. 

Her var det så mye fint å se på, en fryd for øyet.


Restauranten, Caxton, har en enklere stil, litt shabby chic / bohem-aktig.

Vi ble tatt imot av den hyggeligste, og ikke minst veldig unge, tyske hovmester, som tok kåpene for oss. mens vi ble geleidet til bordet vårt av en utrolig søt kelner.

Jeg hadde alt bestilt "set meny" via "bookatable" , hvor jeg har meldt meg inn for å få tilsendt tilbud fra dem, og dette hadde vært veldig fristende pga stedet og ikke minst 3-retter inkl 1 glass med bobler (trengte ikke flere heller) til den nette sum av 39,- pund pr person.

Vi kunne derfor, med engang fortelle vår søte kelner hva vi skulle ha, som vi også hadde en interessant samtale med, viste seg at hun var fra Ungarn.

Tror den eneste ekte engelskmann vi hadde møtt på i service bransjen, disse to dagene, var taxi sjåførene vi hadde brukt, samt concierge på hotellet vårt !

Mange unge, utenlandske som jobber på hotell og restaurant. Men, vi møtte ikke på en svenske, de er vel alle på Aker Brygge fant vi ut.

Dette hotellet forelsket vi oss jo helt i, derfor rett bort til resepsjonen for å spørre en dame, hva koster så ett døgn? Ja, gjett hvor så hun var fra...Italia !

Prisen var som seg hør og bør, selvsagt ikke billig....vi skal med andre ord begynne å spare til neste gang !!


Fantastisk god mat her, og lekkert tilberedt. Jeg hadde lest at chiefen her på kjøkkenet, Adam Handling,  hadde vært vinner av MasterChefs i 2014. 

Når man har kun 2 døgn til rådighet, har vi funnet ut at det er veldig greit å ha bestilt bord ihvertfall til middager.

Da vet du hvor du skal på kvelden, og er sikret bord. Med andre ord, tids besparende og man stort sett vet hva man går til, og hittil blir jeg mer enn fornøyd hver gang ! 

Men igjen, hvem blir vel ikke det når man hygger seg i London by ?


Til deg som virkelig lurer på hva forretten helt nederste til venstre her er? Så kan jeg fortelle det er mitt valg, og er foiegras mousse, med løvtynne pære skiver.....om det smakte godt ? Himmelsk !

Og ikke nok mousse for en kveld, tok jeg denne desserten basert på mango:


Og vet du hva ? Av og til er det bare så moro og få desserten sin servert så kreativt ! mmmmmm.....

Ja, dette har som dere vel har skjønt, blitt en tradisjon for oss, og som jeg litt ertene sa til min venninne, sist jeg så deg var i Villefranche, nå treffes vi London, så tro om ikke vi må til utlandet hver gang vi skal ha tid til å treffes ?

Sånn er det å ha en travel venninne, og jeg skal begynne å spare, for jeg har lyst til å bo på St. Ermin's hotell neste gang - nettsiden deres ser du her !

Igjen kjære M, tusen takk for en morsom tur og alle fine samtaler - gull verdt :)

PS, vel hjemme fikk jeg en litt artig sms fra M, skal sies vi har en tendens til å berserk på engelske BOOTS, og sms'en hennes lød:

"I min iver på BOOTS har jeg ikke tatt med med rense tabletter til munnens tenner, men til gebiss !"
Ja, sånn kan det gå....hi hi hi

8 kommentarer:

Sylvia sa...

Å, så herlig jentetur dere hadde Helen.
Lekre fornemme hotell og restauranter , med nydelig og kreativ mat. Må bare si jeg er glad for at jeg nettopp har spist, ellers hadde jeg sittet her og siklet på maten deres.
Selvfølgelig skal jentene ha bobler også......... Det var en fin overraskelse fra hotellet, med en flaske og to glass, som plaster på såret.
Så får du vel bare sette igang med å spare til neste tur....

Fru Tunheim sa...

Du der så da riktig så hyggelig ut.... Bobler, jenteprat og fine hotell er perfekt.

Monica Gullesen Hansen sa...

du verden så lekkert!
Bare å nyte alle bildene.
Godt dere koser dere, det er jo minnene og gleden vi lever på.
Ha en strålandes kveld videre.

Jorunns hobbyblogg sa...

Så flotte damer på tur, følte nesten jeg var med deg på den turen, morsom beskrivelse :)
...jeg er ikke så flink til å klage på sånne ting, men ser jo at det kan lønne seg..

Nå er det midt på natta og jeg sitter og dingler med beina og venter på at gaten skal åpne, snakk om å beregne god tid ...... Alt gikk på skinner, men sånn er det når man reiser alene .. Jammen godt jeg hadde ipaden i veska....
Min mann har vært på en messe i Warshawa, så nå reiser jeg etter, så tar vi helga der.
Jeg var jo nede i traktene dine denne uka, nesten vår der, litt mer vinter her på Romerike
God helg
Jorunn

Anonym sa...

Fantastic hotel...and the food looks so delicious arranged in such a delicate way!!!

Tovepia sa...

Det så ut som den perfekte jentetur, bobler og god mat og shopping:))..og hotellet så flott ut!
Ha ei riktig god helg, klem:)

Kjersti sa...

Å, jeg vil jeg vil jeg vil til London jeg også! Hadde bestilt tur sporenstreks hvis det ikke var for at jeg driver med en voldsomt dyr tannhistorie nå... Først rotfylling og nå må samme tann ha krone, kanskje til og med trekkes og dermed også settes på stift. Tusenlappene flyr ut av sparekontoen.

Vel, får være glad for at jeg hadde akkurat nok til å dekke tannhelvetet - og slapp å ta det på krita...

Elisabeth sa...

Gjett om jeg får lyst på jentetur til London når jeg leser innlegget ditt, Helen.
Ser at dere har "nikosa" dere. Slike tradisjoner er gull verd. Må si jeg ble imponert over bildene av maten ja :)