16. januar 2015

Fredagskveld...og roen har senket seg...

.... etter en ganske sjokkerende opplevelse, vi hadde i ettermiddag. Dere som følger med på instagram (du finner meg under, pausefoto) har nok alt sett bildet, og lest om hendelsen.

Vi skulle bare en liten tur oppom Villa Helena, skulle se og følge med på prosjektet som pågår der oppe i disse dager. Hva pågår så der oppe?


Jo, skogen vår tynnes ut, og det ganske så kraftig ! Men, mer om det i ett annet innlegg, en annen dag...

Vi kjører samme veien tilbake, hjem til Bolsena, og der rett etter en sving, på motsatt side ligger en bil i grøften - på taket !!

Skal si vi skvatt, og bråbremset.

Begge går ut av bilen, mens min kjære sier:- jeg går bort å sjekker inni bilen !
Der og da var det en god ide, syntes jeg, vi ante jo ikke hva man skulle finne inni bilen?
Var sjåføren i live ?
Hardt skadet ?

Han fikk kontakt med sjåføren, en ung pike, litt omtåket, som ikke greide å komme ut av bilen. Dørene satt fast, fordi bilen lå på taket, så hadde de blitt klemt helt fast i karosseriet. Den lå også litt skjevt nedi grøften...

Min kjære er gudskjelov en handlingens mann, resolutt tar han tak i bagasjelokket, men det var nesten ikke mulig å få åpnet heller, men han er sterk og bagasjelokket ga etter ! Han krabber inn, får ned baksetet - så greier hun og krabbe ut !

Etterpå forteller han meg, at han hadde tenkt tanken: "tenk om bilen begynner å brenne, mens jeg holder på her inne?"

Takk og lov, hadde hun ingen synlige skrammer, men litt omtåket, hadde snurret 3 ganger rundt sa hun....var nok litt i sjokk, men greide likevel å ringe selv til ppolitiet, mens vi sto og passet på henne.

Da det var gjort, sier jeg til henne at hun må ha hatt englevakt og at jeg var så lykkelig for at hun var i live, og da begynte hun å gråte, vi ga hverandre en stor klem.

Etterhvert kom flere biler, takk og lov, alle stopper, og alle spør kan vi hjelpe til ? Vi ble enig med to stykker om at de ble værende, til videre hjelp kom.

Første gang jeg har opplevd å komme, som første mann til en ulykke, ingen artig opplevelse, det kan jeg love deg, men husk - DU MÅ STOPPE og hjelpe så godt man kan, uansett om man kan språket eller ei...

Den følelsen å se sjåføren kunne sto oppreist etter en slik ulykke, du jeg var så glad - ubeskrivelig glad for henne !

............og vi som flyttet til en liten by, i Italia, for å ha rolige dager...:)....

Etter dette dro vi rett hjem, låste døren og ble enig, vi går ikke ut mer ikveld, spiser middag hjemme og ser på Skavlan !  (fredag, og vi pleier alltid å ha spise pizza ute....det får bli neste fredag) 


Ny helg, så da ønsker jeg alle en rolig, fin helg !


9 kommentarer:

Bente sa...

Uff det er et sjokk å komme først til ulykker eller oppleve dem. Heldig at dette gikk bra. F og jeg har også kommet først til en bilulykke. Vi kjørte bak en bil som kolliderte med en lastebil. Ut av bilen måtte vi ta ut to små barn, dessverre døde faren inne i bilen. Det er noe som jeg aldri glemmer, og håper jeg aldri vil oppleve igjen.
Ønsker dere en rolig fredagskveld i Bolsena.

Monica Gullesen Hansen sa...

Å hjelpes meg for en opplevelse. Godt det gikk bra! Hvor finner jeg deg på instagram ?

Fru Tunheim sa...

Ja det må være en litt skremmende opplevelse, men godt å se at man handler riktig når det trengs.

God helg til dere. Nå har også jeg fri.

Sylvia sa...

Uff, det må ha vært en sjokkerende opplevelse, Helen.
Jeg har kommet til et ulykkessted som nr to, jeg og pappaen min, da jeg var yngre. Da var heldigvis hjelpemannskap kommet. Men bilen hadde kjørt over en kant, og ned i en elv, og personen døde. Ekle greier.
Nå skal jeg kreke meg til jobb og hjem igjen......har fått en lei forkjølelse, og dagene blir dobbelt så lange.....kjennes slik ut iallefall .
Får håper resten av din helg blir rolig. Det tipper jeg at min blir.
Klem

Mette sa...

For en skremmende opplevelse. Godt det gikk bra med henne. Nyt nå helgen! Klem fra Cambridge (denne helgen :-))

Kjersti sa...

Utrolig bra at dere kom så raskt og hjalp henne! Jeg er helt enig: vi må alltid stoppe og se om det er noe å hjelpe til med! Noe annet går bare ikke an. Håper resten av helga er hyggeligere for dere!

Anonym sa...

What a nasty shock...!Thank goodness you were in the right place at the right time and could help! Glad to hear that it all ended well.

Olavs Blogg sa...

uff dette var tøfft. Var bra at Terje var en handlingens mann og kunne hjelpe så damen kunne komme ut av bilvraket. Han fortjener en hyllest.

Elisabeth sa...

Kjære vene, så fort slike ting kan skje i trafikken.
Og så godt at dere var handlekraftige og fikk hjulpet den unge jenta etter beste evne.
Nei, ikke moro å komme opp i. Men man handler vel mye på refleks i slike situasjoner.
Well done begge to.