23. oktober 2014

Invitert til bursdagsfeiring !

Av min fine australske nabo, Noel.

Hans nye kjæreste, fylte 60 år, og det akkurat på denne fine onsdagen. Vi var en gjeng fra Castello'n (Borgen) som var invitert på lunsj - hit, en av mine favoritt steder her i Bolsena, Trattoria Del Moro:


Litt tidligere på dagen, stakk jeg ned til Noels hus, og satte fra meg en gave. En flaske med noe rosa oppi, samt 6 smilende ballonger festet på gaveposen:


Her den flotte jubilanten, hadde ikke trodd hun fylte 60 år !

Jeg har i løpet av uken, møtt denne fine damen for første gang, og syns hun har ett så flott og ekte smil.

Se nøye på smykket hun har rundt halsen. Det har Noel laget til henne, han er utdannet smykkedesigner, er han ikke flink ?


Vi var som sagt en gjeng, på ialt 9 personer, skulle vært 10, men min kjære var på jobbtur.....

En internasjonal lunsj, fleipet vi med, da vi er 1 tysker, 3 nordmenn, 2 italienere, 1 engelskmann, 1 ire og 1 australiener, så praten går da naturligvis på engelsk:


Som seg hør og bør, ble tale holdt:


Også var det maten da... det var bestilt "fixed menu" for oss. Altså vi fikk alle lik rett, og det var mange retter ! Ett lite utvalg her:


Må innrømme det er første gang, jeg har takket nei til en rett. Etter masse småretter til å begynne med, sånn litt tapas- aktig, så kom det på rappen 2 pastaretter, så en frityrstekt variasjon av fisk, reker osv. Den måtte jeg bare si nei til, hvis jeg i det hele tatt skulle ha sjans til å ha plass til en bit av denne kaken her:


Som dere vel vet, jeg elsker jo kaker, så denne ville jeg smake på !

Italienske kaker kan av og til, bli litt vel søte, men denne hadde litt frukt inni seg, som gjorde den frisk og deilig å spise..nam mm mmm

Og vin, ja, når man er i Italia, går man vel aldri tom for vin ! Her var det bobler til start, hvitvin til tapas rettene, rødvin til pastaen, og likør og annet søtt til desserten.....jeg holdt meg kun til bobler, syns de går til alt, og dette var tross alt midt på dagen, jeg skulle jo gå hjem igjen.

Jeg storkoste meg, ett deilig avbrekk i en ellers kjip uke, masse latter, mange morsomme historier, og en herlig stemning var det - tusen takk for meg, Noel og Jane :)


Ps, fant bildet av det danskenes berømte maleri....ligner litt på oss, syns du ikke?


5 kommentarer:

Bente sa...

Mmm herlig feiring for 60 åringen. Og en flott dame er hun. Litt av en internasjonal gjeng dere har blitt i Bolsena.
Jeg vet jo hvor god mat de har med tilhørende godt i glassene. Perfetto!

Sylvia sa...

Så godt du ble med på denne feiringen, Helen. Litt glede i den kjipe hverdagen, he he
Var det hos dere vannet kom fra???
All maten så god ut. Synd du måtte takke nei til noen retter.
Jeg skal i 60 års lag neste helg, altså om en uke, til min onkel. Og dagen etter på jentefest. Tror jeg skal holde hviledagen hellig den helga der ;)
Nå kom Sophia inn døra her, siden hun hadde fri i morra. Jeg hadde kokt risengrynsgrøt, hennes favoritt, og skiftet på senga hennes før hun kom. Hun halter rundt på krykker fremdeles, stakkar.
Ha en fin kveld , klem

Fru Tunheim sa...

Det så ut som et ordentlig hyggelig selskap... En italiensk versjon av danskenes Hipp hipp bilde fra Skagen

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Helene! Håper du har en fin fredag morgen i Bolsena! Du, for et hyggelig selskap du har vært i, og for en meny! Jeg hadde nok ikke heller klart å spise mer (dessverre!), men det så himmelsk godt ut! Og deilig og varmt! Her hjemme er det regn og atter regn, og skikkelige ruskete høstvær! Men det gjør ikke så mye når vi likevel holder på med kjøkken oppussingen dagen lang! Det hadde nesten vært verre hvis solen skinte ute fra skyfri himmel! Ønsker deg en fin dag, og en god helg! Klem Cathrine :-)

Ps. Ja, den genseren med rullehals og flettemønster synes jeg også var veldig fin!

Anonym sa...

The food looks delicious...and what a lovely birthday cake!!!