13. oktober 2014

Hipp hurra, jeg er så glad !

Endelig, etter lang tid - ble jeg ferdig med min mohair genser idag ! Så jeg fortet meg ut i solskinnsværet vi idag nyter på Tjøme, og fikk min kjære til å ta disse bildene:


Garn ble vel kjøpt tidlig i sommer, og det skulle gå raskt unna...var tanken min,  men kanskje ikke sommerstid i Italia ? Det var ingen god ide, bikini og mohair genser hvilende på magen, anbefales ikke !!

Det er også verdens enkleste genser å strikke, rett opp ned, stripene er hvite i enkelt tråd, og blåstripen er dobbel tråd av hvitt og blått garn.

Men, er det ikke typisk, når man strikker verdens enkleste genser, ender jeg med tre forsøk på den siste ermen ?? Erre mulig....... først ble ermen for stor, hadde strikket for løst, så ble den for liten, hadde strikket for stramt !?! Men, alle gode ting er tre, og tredje gangen ble den helt lik første ermen,

Takk og lov, for nå ble jeg lei....også er det virkelig noe pirk å rekke opp mohair garn, selvsagt oppdaget jeg ikke feilen før ermet nesten var ferdig !! Stønn...


Oppskriften er hentet fra Rauma garn Nr 1 - "lett å strikke", takk til Sylvia for heftet ! Modellen heter "Tunika/genser" - jeg strikket den litt kortere enn oppskriften, men som du ser på bildet, ville jeg ha den over stumpen !

Tror jeg vil hekle en liten kant rundt halsen, som er rett over = båthals med andre ord.

Tro om jeg skal bruke den imorgen? Da går turen til Bergen, har du noen tips til meg ?

4 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Ja det er mulig. Jeg kan alt som er mulig å kunne om opprekking av håndarbeid. Det være seg strikking, hekling, sying osv. Genseren blei jo bra til slutt i alle fall.

Sylvia sa...

Gratulerer med ferdig stillt genser, Helen. Og alle gode ting er tre, du klarte det riktig til slutt!!! ( opprekkingen i dette garnet er absolutt IKKE å anbefale, nei)
Den ble så fin og ledig som en slike genser skal være. Jeg bruker min konstant, og fikk spørsmål en av dagene, om jeg ikke hadde andre gensere, ligsom. He he....
Ellers har jeg vært på en venninneshopping/ cafe- tur i hele dag, og kom hjem med hodepine........ Så nå hviler jeg litt, før jeg tar strikketøyet frem.
God tur til Bergen.
Ps: har kun vært på Føesland, så jeg har ingen tips derfra.

Elisabeth sa...

Den ble kjempefin stripegenseren din, Helen! Morsomt å blande to farger. Lekkert til jeansblått.
Men gjesp for et kjedelig strikkearbeid… Jeg har jo strikket samme enfarget. Pussig. for dette var jo ikke noe vi snakket om, og begge to fikk samme strikkeheftet.
Underskriver det at å rekke opp Mohairgarn er noe herk :(

Anonym sa...

Love your new jumper!!!