8. september 2014

Renseriet - min nye venn !

Mandag morgen starter her, ærend (igjen) på renseriet:


Så hva skal jeg idag rense, lurer du sikkert veldig på...neppe.... men, jeg har som alltid en story å fortelle dere.

Ja, dette er altså trekket til overmadrassen min, fra vårt soverom på Villa'n vår... ser du nøye etter, aner du vel konturene av fugleskitt ? 

Nærmere bestemt arten, UGLE ! Som dere skjønner fikk ikke jeg borte flekkene med verken Dash eller norsk Flekkfjerner, derfor renseriet.


Det du kanskje lurer på, er hvordan har trekket fått ugle dritt på seg ? Vel, her kommer forklaringen.

Lørdag dro våre tyske gjester fra Villa'n, og vi skulle på konsert lørdagskvelden, derfor sov vi over i Bolsena, og aktiverte alarmen på Villa'n da den nå sto tom.

Søndag morgen fikk min kjære oppringning, alarmen var utløst halv ti på Villa'n. 

Han kjører sporenstreks opp ditt, og finner ingen innbruddstyver, derimot en flaksende forbanna baby ugle. Igjen, har altså ett fuglevesen falt gjennom pipen her, erre mulig ??

Forrige gang gikk min kjære opp på taket, dekket til med noe som skulle gjøre det umulig å komme ned pipen, men altså en liten "drittunge" greier å forville seg inn.

Igjen, faller den for min kremfargede hjørnesofa, setter seg godt til rett der og driter ned en av putetrekkene !! 

Disse kan ikke vaskes, må renses.....sur som jeg ble, måtte jeg trøste meg med at den ikke hadde satt seg godt til rette i go'stolen her, den hadde vært verre å få ren, da trekket her ikke kan tas av !
 

Men, da min kjære skulle fange den, forsvant den i på soverommet vårt, og satte seg godt til rette i sengen, som ikke var oppred, så derfor rett på overmadrassens trekk, som denne gangen fikk dritten !
Jeg bare gruer meg til å prøve å få det trekket på plass igjen !

Fant jeg noe som helst dritt på gulvet ? Neida, den var selvsagt ikke der en baby ugle vil gjøre fra seg, der hadde det jo vært altfor lett for meg å gjøre rent, ikke sant?

Igjen, min kjære opp på taket her klatrer opp....greit å sjekke at det ikke er noe ugle reir opp på toppen her:


Det var det ikke, derimot fant han noe helt annet ! 

Vepsebol, overalt på det høyeste taket her !! Raskt gikk han ned igjen, for å hente vepsespray-killer'n, men var nok litt sent ute, da han alt var blitt bitt. Ikke bare en gang, men to, og hvor ? Ett på øret og ett på halsen. 

Ja, du kan jo bare gjette hva som skjer videre ? 

Øret blir 3 ganger så stort og knall rødt. Dobbel haken hans blir ennå større, og knall rød...og vokser og vokser...... Her måtte noe gjøres, uten tvil. Tilfelle lege måtte besøkes, syntes jeg det var best at han ringte vår italienske venninne for hjelp. 

De gikk til det lokale apoteket, da det endelig åpnet etter pranzoen (lunsjen) - fikk kjøpt noen piller, som skulle hjelpe, og beskjed om å dra øyeblikkelig til sykehuset ! Lang historie kort, der endte det med sprøyte stikk i "skinken" - og han ble mye bedre alt etter en times tid. 

Så joda, slik går no' dagan, og nå er det like før jeg "ber" til høyere makter om rolige dager....... værsåsnill..?

9 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Uff, Helen. Vet ikke helt om jeg skal le eller gråte. Det ene bare avløser det andre for dere for tiden. Er det mulig??????

Sylvia sa...

Jeg kjenner meg så godt igjen.......noen ganger kan det bli litt mye. Vi har det litt sånn for tiden, med private saker, og det er dønn kjedelig. Noen ganger har vi tilogmed hatt så mye, at vi gleder oss til et nytt år, slik at vi kan starte på ny frisk igjen.
Å bli stukket av veps er jo ikke ufarlig, og heller ikke godt. Fint at han fikk den sprøyte, da.
Men en babyugle, de kan da ikke være så små? Den var kanskje nysgjerrig da, og forvillet seg ned pipa?

Og jammen hadde jeg gått glipp av enda et fint innlegg, fra festen i byen. Så herlig. Og morro at du tar med oss på fest også. Men du må pugge mer italiensk, altså, så du ikke sier noe feil, he he
Hva med å lære seg et nytt Italiensk ord hver dag? Bare et!
Ang jakkene jeg strikker, så strikker jeg vel en jakke på ca to uker, hvis jeg tar det med ro. På den siste kan jeg nok bli ferdig på tre- fire dager, men jeg passer på så jeg ikke overbeviser skuldrene igjen, så den får ta den tiden det tar!
Her er det varm kakao i kruset i kveld. Håper å bli kvitt forkjølelsen.
God kveld.
Klem

Bente sa...

Nok en storby å fortelle Helen, det skjer alltid noe må jeg si. Og i år har det nok vært mye "dritt" på villa'n. Stakkars T har får prøvd seg på litt av hvert. Veldig glad det gikk bra med ham. Vi koste oss på terrassen og med de deilige boblene.

Thing sa...

Huffameg, det var da voldsomt!!!
Ikke ugler i mosen, men ugler i senga altså...
Og stakkars mannen din, det høres svært alvorlig ut
Er det ikke slik at når man reagerer på veps, så er det tredje stikket dødelig?

Nei, det ble ikke mye søndagsro på dere..

Håper dere får en rolig og flott uke! ♡

Mette sa...

For et drama! Godt det gikk bra med ham - det ble jo litt av en historie... Det far holde for en stund med drama, synes jeg!

Elisabeth sa...

OMG!!! Ærre muuulig? Igjen?

Grr, skjønner godt du er både oppgitt og litt forbannet på uglekreket.
Håper renseriet får ordna opp i flekkegalskapen.

Nå må det vel være nok. Håper det.

Kos deg på tur til Frascati.

Olavs Blogg sa...

Jeg har vepsebol i uthuset og har blitt stukket en gang. Ellers har jeg prøvd å la vepsen i fred, for snart forlater den bolet.(Når det blir høst og kaldere). Da skal jeg fjerne det så den ikke kommer tilbake til våren.

Anonym sa...

Oh my goodness...what a mess!!!Sounds like Terje had an allergic reaction to the wasp stings!
On a more positive note, the pictures from the villa are lovely!

fruentimmeret sa...

Beklager å måtte si det, Helen, men jeg LER av denne storyen.

Jeg ser det hele for meg ;-D


Godt det gikk bra med T til slutt.

Trøsteklem fra meg