15. september 2014

Postkort..........

............ fra Paven ?

Neida...Vel er vi nærme Roma, men vi besøkte den lille byen...


 Castel Gandolfo, som ligger ved innsjøen Albano. Byen ligger 24 km sørøst for Roma i provinsen Lazio, med utsikt utover innsjøen. Har ca. 8.800 innbyggere og jeg fant denne fine informasjonen som beskriver byen fra wikipedia, ja paven har altså sin sommer residens her, derav alle postkort med paven tenker jeg:

"Occupying a height on the Alban Hills overlooking Lake Albano, Castel Gandolfo considered one of Italy's most scenic towns.
Within the town's boundaries lies the Apostolic Palace of Castel Gandolfo which serves as a summer residence and vacation retreat for the pope, the leader of the Catholic Church. Although the palace is located within the borders of Castel Gandolfo, it has extraterritorial status as one of the properties of the Holy See and is not under Italian jurisdiction".



På veien mot byen, stoppet vi rett utenfor dette bygget, Antico Hotel Lucia Pagnanelli, som vi syntes vi dro kjensel på:


Joda, her hadde vi hatt en overnatting for ca. 15 år siden !

Vi husket at vi hadde vært på disse kanter før, men ikke akkurat hvor hotellet lå igjen, så at vi kjørte nesten rett på - var jo litt rart !

Vi husket de hadde en flott restaurant, med nydelig utsikt utover innsjøen Albano, og at de hadde hatt en flott kjeller hvor de den gang hadde kun Grappa flasker.

Så etter å ha bestilt bord til lunsj....


... måtte vi be om omvisning nedi kjelleren.

Vi nevnte selvsagt at vi hadde vært der før, men mange, mange år siden. De kunne nå fortelle at kjelleren hadde blitt ytterligere gravd ut de siste 15 årene, og de nå hadde en vinkjeller på vel 5.000 flasker vin !

Her på vei ned i kjelleren...


... og her det vi husket, Grappa kjelleren:


Så ble nok en dør låst opp, og vi fikk bli med inn i de indre gemakker, hotellets/restaurantens vinkjeller!

Dette er bare en liten bit, det var mange lange trange ganger fulle av vin flasker, og innerst inne, nok ett jerngitter som var låst, men vi fikk komme inn, og der oppbevares de aller dyreste vinene, blant annet de som lå opp mot kr 10.000 pr flasker !!

Dette var moro å se:


For å opparbeide apetitten, gikk inn i den lille byen, og som seg hør og bør, har enhver italiensk by sitt lille torg, i Castel Gandolfo heter den:

Piazza Della Liberta:




Her står vi, etter å ha beundret den flotte utsikten:


Denne måtte jeg "lese" av på appen min, og da kom det opp reklamen for byens lille mosaikk verksted, artig ide å lage denne nedi fortauet;


Nok en lunsj, og med denne utsikten må man bare glede seg til mat, igjen:


Hjemmelaget pasta, med strimlet zuccini og selvsagt høvlet trøfler oppå, elsker jo trøfler:


Da vi fikk vite restauranten, også hadde hjemmelaget gelato, is, ja da måtte vi jo også ha dessert. Mitt valg denne gangen falt på menta, altså mint.

Til isen fikk vi servert av eier'n selv, hans fars hjemmelagde dessert snaps, som hadde et hint av anis smak.

Hvorpå han forteller at restauranten hadde vært i familiens eie siden 1882, og vi måtte hilse på neste generasjon, altså hans sønn som var ca. 7 år.

Hvorpå jeg sier, det er så fantastisk at man kan en familie bedrift gjennom flere generasjoner. Han svarer, som jeg har hørt før fra andre italienere:

"man må ha lidenskap, ellers ville dette ikke gått i generasjoner". Jeg tror dette betegner mange italienere, og er en unik egenskap.

Tilfelle du lurte, ja, dette smakte himmelsk, morsom tallerken å få isen servert oppi:


Jeg må snart på minisering av mat tror jeg...hehe..... til da, ønsker alle en fin start på nok en ny uke.

4 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Det er ulempen med all den gode maten i Italia...den har en tendens til å bli liggende under huden....og et hersens styr å få den bort igjen. Og du, den vinkjelleren så imponerende ut. Mannen er langt over gjennomsnittet interessert i vin...jeg bare drikker og nyter den.

Sylvia sa...

Ååååå, så herlig å være med deg på tur, Helen .
Vinkjellere er morsomme å være i. Jeg var jo i en diger en på Voss for snart et år siden, det var morro.
Kan jeg skryte av at jeg har sett Pave Paul den eneste gangen jeg har vært i Roma? Han stod i bilen sin og vinket, da de kjørte over Petersplassen. Det var spessiellt.
Så artig å komme tilbake til hotellet dere var på for 15 år siden. Har dere alltid vært Italia-tilhengere, kanskje?
Så masse god mat dere får servert. Jeg hadde trillet om jeg hadde vært på alle disse turene deres, hi hi.....
Og kjeg har faktisk laget Gelato mange ganger, da jeg hadde en ismaskin. Spessiellt. Min Sitronis er vidunderlig, og fryktelig mektig. Men såååå god!!!!
Her er det et vidunderlig vær om dagen. Nå sitter jeg innendørs, men bare i en singlet, med verandadøra oppe, og det er kveld. Da smaker det godt med et glass vin. Og det har jeg da lov til, siden jeg fyller år i morgen..... ;)
Ja en fin uke, Helen
Klem

Jorunns hobbyblogg sa...

Å så spennende!
Så ut som en nydelig by dette også
Har vært stille fra meg, men nå er vi i hus, og pakker opp og pakker opp
Kaster og rydder, tar litt tid det der

..og ikke uventet, en Romatur i kikkerten :)
Ha en fin uke Helen
Jorunn

Anonym sa...

Beautiful pictures...and what a fantastic wine cellar!!!
The desert looks delicious!!!