17. juni 2014

Venninne på besøk !

Første man gjør etter å ha kommet seg vel fra flyplassen, og fremme i Montefiascone by, spise lunsj ! Måtte rekke det før kjøkkenet stengte kl. 15.00, og vi var der rett før halv tre !

Valget falt på Dantes, pga deres flotte tak terrasse, med utsikt over hele Lago De Bolsena.

Temperaturen viste 31 grader, og pasta ble valget vårt - sammen med hvert vårt glass med iskald Est, est, est hvitvin til, cannelloni og bånd spagetti med sopp og trøffelsaus::


Vi hadde ett tett program, fordi her var det kun 2 netters besøk, så etter en kjapp tur innom for å oppdatere henne hva som hadde blitt gjort på Villa'n siden hennes siste besøk der for endel år siden, var hun vi hjemme i Castello'n og her skiftet for kveldens middag - ja, mat er jo viktig !

Trenger vel neppe fortelle at hun forelsket seg med engang i Castello'n og dens utrolige sjarm:


Vi hadde avtalt middag på terrassen til Trattoria del Moro, som har nydelig beliggenhet, helt nede "på" innsjøen, og søndags kveld var det helt fullt her.
 

Hvor vi hadde avtalt å møte vår engelske nabo og hans kompis, samt min italienske venninne:


Så moro for henne og møte disse morsomme, hyggelig menneskene, som hun ja...har hørt endel om, og da er det vel alltid artig og treffe dem "in real life"?


Disse to hadde mye til felles, og ble endel "byggeprosjekt" prat:


God mat, og fristende desserter:


Neste dag, mandag 9 juni hadde jeg avtalt visning på leiligheten hun skulle se på i Castello'n, selv om vi hadde fått vite at det var gitt bud på den, av ett tysk ektepar dager før...og antagelig var den solgt.

Selvsagt elsket hun leiligheten !! Ingen bombe det...med en sånn tak terrasse !

Hun hadde allerede planlagt hele innredningen og oppussingen i hodet sitt, før ankomst.... så hva annet kan man gjøre, enn å prøve seg med ett litt høyere bud ?

Viste seg at tak terrassen, ikke var lovlig bygget, ikke noe salg kan gjøres før dette er i orden i kommunens papirer, noe som kan ta mellom 6-8 mnd....

Hun har ikke dårlig tid, så vi får bare se hvordan dette går.Tydelig at det ikke er noe som heter "selgers opplysningsplikt" her i Italia, derimot kjøpers ansvar og finne ut alt før avtalen endelig signeres. I dette tilfelle gjøres undersøkelsene av eiendomsmegler, eller man hyrer inn advokat som vi brukte i våre to bolig kjøp her i Italia.

Ja, en litt annen (rotete..?) kjøps prosess i Italia enn hva vi er vant med i Norge.
Det at noe legges ut for salg før alle formaliteter er sjekket?
Det gjøres først når det er inngåelse av kjøp på gang...merkelig greier?
Og ikke vet vi da helt hvem som blir den heldige kjøper, tyske paret (som er litt i tenkeboksen, pga tullet med ulovlig tak terrasse, og muligens trekker seg) eller min venninne som har høyeste budet ?

Skal få vite mer om en ukes tid.

Så hva gjør man da ? Spiser igjen, og denne gangen lunsj i varmen, og helt nede ved vannet, er hos Gabbiano, hvor blåskjell ble valgt, og gnocchi:


Etterpå var det bare å nyte en aroma terapi time, som jeg hadde bestilt for henne, så hun ikke bare skulle tenke på leilighets kjøp, men unne seg litt velvære mens hun var på en mini-mini husmorsferie.

Endte her på stranden, denne mandag ettermiddagen hvor årets første bad i Lago de Bolsena ble gjort unna, før avreise tidlig tirsdag morgen på min venninne.


Takk for morsomt besøk, søte deg, blid som alltid er du ! 

Så krysser jeg fingre for at du blir den heldig eier av den fine, lille leiligheten og vi blir nesten, naboer ! 

Boligen kan du kan se igjen her !

4 kommentarer:

Sylvia sa...

Heisann Helen
Ååååå....for et herlig innlegg. Masse deilig mat og hyggelig stemning, med skjønne folk.
Du og venninnen ser ut som to Hot- shots der dere vandrer i gatene, skikkelig lekre Bella donnaer!

Her er det visst bare å ha is i magen, med dette leilighetskjøpet. Men så krysser vi fingre for at det blir din venninne som stikker av med leiligheten, og at det ordner seg med den ulovlige terrassen.
Slik er det også iNorge av og til. Man håper på tilgivelse etter at man har bygget uten tillatelse. Så venter man bare for å se hva som blir bestemt........

Her hjemme kan man virkelig se at mor i huset har vært borte i en uke, så jeg skal bruke min siste feriedag på å få ting tilbake i normalen igjen. Er allerede inne i den andre klesvasken, sukk! Men er det det som må til, er det helt greit, for å få seg en husmorferie ;)

Fru Tunheim sa...

Hmmm....dette blir spennende.

Elisabeth sa...

Hørtes virkelig ut som den herligste husmorferie. God mat, drikke, vakre omgivelser, trivelig selskap… Kan vel ikke bli bedre?
Krysser fingrene for at det ordner seg for vennina di. Det må jo bli ekstra hyggelig for deg også Helen?

Jeg pakker koffert for Barcelona. Reiser grytidlig i morra. (jeg haaaater å pakke koffert!)
Gleder meg til ferie ;)
Tudeloo!

Anonym sa...

Lots of delicious looking food...lovely pictures!
Hope your friend will be lucky!