18. mars 2014

Ut på vift !

Skulle vi en fin lørdagskveld. Nærmere bestemt ett 50-årslag, var vi så heldig å bli bedt bort til !

Antrekket for kvelden ble enkelt, med sorte nye bukser fra MaxMara (fikk kjøpt dem på salg i Arezzo, hurra !),  sort blonde topp, mink poncho over, og denne gangen fikk Prada vesken bli med ut på fest.

Gaven var kjøpt inn fra Cardeto vinprodusent, og selvsagt blomster. Bildet viser meg i vårt lille smug, til inngangen vår, her i Castello'n:


Hvem skulle vi så til ?

Du har sett dem her hos meg før, kikk bare her ! Jeg gledet meg, disse gutta liker jeg så godt. På invitasjon sto det ganske morsomt skrevet:

"Gubben fyller 50 år" - hvorpå jeg tenker i mitt stille sinn, min gubbe hadde også akkurat fylt noen flere år......

Det var mange homsepar der, og jeg må bare innrømme det, jeg traff så mange hyggelige, morsomme, artige karer ! Latter'n satt løst, og jeg elsker en god latter.

Det hadde også stått så kjekt på invitasjonen:

"Det blir en enkel servering"

Takk og lov at ikke vi hadde smugspist før vi dro dit ! Enkel servering, blir aldri det samme igjen, etter denne oppdekningen, hjemmelaget aioli, porchetta og til den nydelig saus, som hadde stått i flere timer for å reduseres m.m.

Skal sies, begge Remi gutta, er utdannet kokker. Dog, jubilanten innrømmet han hadde ikke æren for noe av maten denne kvelden, det var hans partner som hadde gjort den jobben.

Til dessert, små glass fylt med pannacotta !

Man kunne velge jordbærsaus eller karamell saus til topping. Den smakte såååå godt, og innimellom tygget jeg på en bitteliten bit av noe ikke kunne skjønne hva var, men akk så godt og smaksopplevelsen ble jo bare vanvittig.

Hvorpå jeg spør sidemannen om han hadde smakt dette også? Hva kunne det være. Han tenkte litt før han, svarte:

"Mener du det bøsset vi kjenner, tja...kanskje brunt sukker" !

Slike kommentarer får ihvertfall meg til å le høyt, jeg liker sånne tørre kommentarer. Han hadde også tidligere svart Remi, da han spurte:

"Smakte maten?"
"Vemmelig"! Og smilte så lurt, at jeg igjen trimmet latter musklene mine !

Det spennende "bøsset" vi hadde oppdaget i pannacotta'n, måtte jeg jo finne ut av. Remi ble spurt, og jeg kan herved avsløre, det var litt kakepynt, som var i røren. Der lærte jeg meg ett nytt lite dessert triks, takk Remi.

Etter middagen, reiste en meget velkledd mann seg opp, og ba om musikken skulle sette på, og jeg spent tenkte, så modig å skulle synge, og tro hvor flink er han?

Sangen som kom, var denne her, Cabaret. Det er mange år siden jeg har hørt denne, og teksten får deg også til å trekke på smilebåndet. Ihvertfall når dette verset synges:

I used to have a girlfriend Known as Elsie,
With whom I shared A four sordid rooms in Chelsea
She wasn't what you'd call a blushing flower...
As a matter of fact she rented by the hour.

The day she died the neighbors Came to snicker:
"Well, that's what comes from too much pills and liquor."
But when I saw her laid out like a Queen,
She was the happiest... corpse... I'd ever seen.

Og gjett om han kunne synge, det var musestille rundt bordet, og alles øyner var vendt på han, der han sang så utrolig flott, tro det eller ei, men det ble litt sånn magisk stemning over festen !!

Han hadde litt sånn stemme som minte meg om Frank Sinatra, du vet hva jeg mener? Vi ble eller rettere sagt, jubilanten ble beæret med 3 sanger, og da han var ferdig datt det bare ut av meg:
"Sånn vil jeg også oppleve på min bursdag" ! Og med den uttalsen fikk jeg hele bordet til å le.

Klart jeg måtte gi denne karen kompliment, for sin flotte sangstemme og herlige underholdning. Og som jeg mistenkte litt,  viste seg at han var slett ingen amatør, han var sanger på ordentlig.

Dette hadde vært en utrolig morsom kveld. Vi hadde ledd og spist, og ledd igjen, og snakket med masse folk, ja med andre ord: en perfekt fest !


Nettsiden deres:
www.casaremi.com

Blant annet Jomfrureiser, har lagt en tur ned hit 29 april til 3 mai, med Trines matblogg, og sist jeg kikket hadde de en ledig plass....se her !

5 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Det hørtes virkelig ut som en perfekt fest.....heldige dere!

fruentimmeret sa...

Åååå, så vidunderlig å bli bedt bort til gutte-guttene! De kan jo det med selskaper. :-D

Ble misunnelig nå merker jeg.

En herlig latter forlenger livet!

Sylvia sa...

Å, var dere hos de norske gutta! Så morro. Det er så gøy å oppleve annerledes fester og selskaper.
Og nå som du kan lage Pannacotta, kan du ta det lille trikset selv. Med BØSS i desserten, he he....
Her er formen på vei tilbake.....for i dag har jeg røsket opp i heimen. Vasket, skuret, ryddet og kastet masse!!!! Og må fikk jeg lyst til å pusse opp......Mannen får snart bakoversveis når jeg nevner det, så jeg hvisker det til deg her, jeg, hi hi....
Ha en fin uke . Klem

Anette Willemine sa...

Hørtes ut som en morsom feiring!

Koselige bilder fra første båtturen deres. :)

Gratulerer med nytt barnebarn i familien! ♥ Så nydelig gave du har strikket. Du er virkelig flink med strikkepinnene. :)

Ha en strålende dag hvor du er. Her er solen borte i dag, erstattet med sludd!

Elisabeth sa...

For en herlig fest, Helen.
Måtte inn å kikke på nettsiden om kurs med Trines matblogg i Italia. Det hadde virkelig vært moro en gang…

Lekker du var i det sorte antrekket!
Apropos Maxa Mara, nevøen min er kledesigner og har akkurat flyttet til Italia for å arbeide hos Max Mara. Trives han i jobben flytter kone og barn etter i juni.

Og du, takk for tipset om tallbekreftelse. Ingen spam lenger. Og din mor kan fortsatt kommentere hos meg. Supert.