20. mars 2014

Jordlassene har kommet !

Hurra !!

Vi begynte med dette prosjektet i slutten av februar, du ser innlegget igjen her !

De har vi ventet på noen uker, grunn, den store lastebilen med tipp, må kjøre "bakveien" inn til oss, altså over jordene, og det vil si...ganske dårlig traktoroppkjørte bondevei.

Men, nå etter 2 uker med sol, mente de den var såpass tørr at den ville tåle denne store lastebilens frem og tilbake kjøring. Ja, for vi skulle jo ha 10 lass med jord, 1 lass med sand til lekeplassen som skal lages. 

Det er jo endel turer det !!


Så skal all denne jorden fraktes med bobcat med stor skuffe, som igjen var leid inn.

Den kjører gjennom skogen vår, og heller ut jord, blant annet nederste i dumpen du ser her i bildet. Som min kjære sa, første lasset med skuffa, syntes ikke, måtte masse lass til før det så til slutt.....


..... sånn ut:


Da blir terrenget her hevet, og skal bli gressplen. Klart man bruker vater, her i en litt kreativ vri, for å få den lang:


Klart litt rå muskel kraft må også til, eller som jeg kaller det: "dagens workout":


Gleder meg til å få det grønt her. Dere som har vært her, dette er altså bak anekset, og som dere ser tørkestativet:


Etter at all jorden var fylt opp bak steingjerdet, samt ennå 30 lass med stein, da det var for lite jord, fylte "bunnen" opp med stein.

Så ventet det morsomste, beplantningen ! Vi hadde i forrige uke, fått levert 35 oleandere. Da var det bare å få de flyttet herfra til der de skulle plantes.


Her syns det bedre, det vi har villet skape, en mer synlig og markert nivåforskjell - fra gressplenen altså opparbeidet tomt, til skogen vår. Oleanderne skal skape en litt myk overgang til hvor naturtomten starter.

Svær jobb ble dette, hele lengen du ser med steinkant, bak har det altså blitt fylt opp med steiner så jord oppå det igjen !

Skal nå avsløre at alle buskene skal få hvite blomster !


Det er en nitid jobb og måle alt dette opp.

Tenk så fint det blir med grønt gress inntil steinene ! Som etter få år, vil nok se ut som de alltid har vært her. Jeg er så fornøyd med resultatet allerede.

Er jeg ikke fin kanskje ? I Tretorn gummistøvler, joggedress fra Tara og singlett fra Rosemunde:


Vi ville ikke ha en rett linje, men følge litt steinkantens bue her. Ser du nøye etter, går  min kjære med tommestokk i hendene og måler fra plante ut til steinkanten:


Min kjære er en veldig energisk mann, så mens vi var igang med det store steinprosjektet vårt, syntes han vi like godt kunne rydde opp i rasket som hadde vært her i hjørnet, som dere ser ble det så fort gjort unna, at jeg rakk ikke ta før-bilder.

Noen små trær ble fjernet samt masse buskas. Det ene flotte treet, har nå fått hedersplass, og ny jord er lagt ut, gressfrø er alt sådd her, og selvsagt plantet ny tjuahekk.

Du syns kanskje de ser litt små ut? Kan fortelle de er de største du får kjøpt, 1,80 m høye !!


Kunne ikke stoppe med det, litt mer hekke ble bestilt her, dette er bak carporten - i sin tid var det jeg som ville ha det åpent her pga alle trærne, men måtte si meg enig med min kjære at fortsettelse av hekk blir fint det og:


Imorgen skal oleanderne i jorden, men det får ikke jeg blitt med på.

Her er kofferten pakket, skal møte lillebror og yngste niesen min i Newcastle. Nok en bursdagsfeiring - denne gangen Mamma sin tur. Men, før avreise imorgen tidlig, skal vi ut til middag ikveld med engelske naboer, mye som skjer om dagen.....

Så nå blir min kjære gressenke, og selvsagt er han ikke arbeidsledig !

Fått plankelevering på tomta idag, og skal starte byggingen av en trehytte til Knoll og Tott, er jo ikke lenge til påske...og da får vi besøk.

Til da, ønsker alle en fin kveld, og snart helg, så jeg sier bare: God helg alle fine !

Ps. glemt og fortelle, jeg har jo kjøpt inn 100 til med gladiol løker, som jeg hadde tenkt å putte ned litt histen og pisten foran oleander rekken min....tror det kan blir fint.

8 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Så fint som det ser ut til at dere har fått det....og det kommer til å bli et vakkert skue når oleanderene blomstrer. Arbeidsledige ser det ikke ut for at dere blir...

God tur til Newcastle!

Maliva`s verden sa...

Så flinke dere er H. Blir jo bare så lekkert hos dere. Gratulerer med vel overstått feiring av mannen din også....kan tenke meg han koste seg i båten sin;o) God tur til neste feiring. Klem fra meg

Bente sa...

Ja litt av et prosjekt Villa Helena. Dere gjør det så fint. Og alt er gjennomført perfetto. Så jo plankelasset T har anskaffet seg. Morsomt for de som kam få leke i trehytta.
Og tenk når det blomstrer på alle busker og trær hos dere.
Ikke rart de som leier villa'n er fornøyde Helen. Det er din fortjeneste.

Ønsker deg en god tur til England kjære du.

Ciao

Elisabeth sa...

Jøje meg, dette er svære greier, Helen!
Men SÅÅÅÅ fint det blir!!! Moro at du blogger om det, hageinteressert som jeg er.

Godt med alt dere får gjort nå før storinnrykket i påsken. Da er det vel blitt grønt gress allerede vil jeg tippe, med det gode italienske klimaet?

At din kjære er energisk trenger du ikke å fortelle oss ;) Bildene taler så godt for seg selv. He he…

God tur til mamma, kjære du. Kos deg, og hilse henne masse fra meg da. Hun er så søt med alle de hyggelige kommentarene hun legger igjen hos meg. Gjør meg glad :)

Hobbybruket sa...

Mye jobb, men det blir jammen fint. Har så smått begynt i litt i hagen her hjemme også. Utrolig deilig å kunne holde på litt ute igjen.

Håper du får en deilig tur til England og riktig god helg!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Helen!
FOR en jobb!!! Ja, dere er virkelig energiske begge to, og ligger ikke på latsiden, nei! Det kommer til å bli SÅ fint!

Så du likte Marius alpeluen min, og PREGO-solbrillene, ja, de er kjekke nå i vårsola!

Da må du ha en flott tur og kose deg!

Klem Cathrine :-)

Sylvia sa...

Heisann...her var det masse energi å spore, ja. Det blir bare såååå fint hos dere nå. Og jeg ser jo eføyen klatrer og alt er grønt. Våren.......
Du skal på tur igjen, Helen. Regner med at kufferten er pakket og klar.
Jeg skal på en liten weekendtur selv, men kaster bare noe oppi bagen i morra, før jeg drar. Kos deg masse med familien din. Klem

Kjersti sa...

Dere er så flinke og energiske! Herlig å se kontrastene i livet ditt, fra en lekker pyntet frue på vift til praktisk kledd arbeidsjern i hagen :)
Må si jeg blir litt inspirert, og her hos oss trengs det både inspirasjon og energi når vi skal ordne opp i månelandskapet i hagen etter gravinga til kloakken. Må nok vente noen uker til, så bakken blir ordentlig tørr - men så skal vi nok få orden på det igjen!

Kos deg i England, hils moren din og si gratulerer! :)