27. januar 2014

Min kjære drømmer om en.....

... Vespa !
Hva drømmer du om....?

Som minner han om sin ungdomstid, da han som 16 åring suste avgårde på en trimmet Vespa. Han og guttegjengen kjørte fra Oslo til Tjøme, på sine Vespaer, sommerstid !

Siden vi flyttet til Bolsena (Italia), og bor da inni Castello'n (borgen), mener han bestemt at han virkelig har bruk for akkurat en Vespa ! Den skal han bruke opp og ned til havnen....sier han.

Jeg skal innrømme, jeg var ikke overbegeistret ved tanken, redd han kan bli påkjørt av sløve (eld)gamle italienere (mange av de her) som verken ser til høyre eller venstre når de svinger ut eller inn i en vei.....men, etter flere år, og han stadig snakker om denne vespaen han har lyst på, tror jeg jammen meg at jeg må gi tapt.

Han har alt prøvd en hvit en, som vel var fra 1980 tallet (tror jeg) og dere som følger meg på instagram under pausefoto, har sett han prøvekjøre den. Bud er gitt på den, men selger ville selvagt ha mer.

Her om dagen var vi å så på denne mørke grønne, en mye eldre modell. Klart han vil ha den modellen med stor nok motor, sånn at jeg skal sitte bakpå !


Så får vi se da. Blir det Vespa kjøp på han dette året, tro?

Jeg må innrømme, jeg har ikke kjørt Vespa i min ungdomstid, sparte alle pengene mine til min første bil, en grønn boble.

Har dog i voksen alder vært "eksos-rype" på min kjæres Harley Davidson, mange år siden nå ! Så ble den solgt, rett og slett fordi den ble så lite kjørt (brukt kun i pent vær).

Har du kjørt Vespa og ville du kjørt en Vespa idag....?
Klart jeg ser den passer meget bra her, i en liten italiensk by utpå landsbygda, så får vi se hva som skjer....

5 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Klart dere må ha Vespa når dere bor i Italia. Jeg har aldri kjørt noe på to hjul med motor, kun sittet bakpå.... Jeg hadde nok brukt pengene på en veske jeg da. Drømmer fortsatt om en sort Chanel 2.55.

Bente sa...

Kan jo passe å kjøre opp og ned bakkene til castellon'n, men når jeg tenker etter er det lurere å gå og få trening.
Jeg var eksosrype på vespa 16-17 år og det føltes helt topp den gang. Må jo si jeg har ønsket meg en vespa selv, men det ser nok mer romantisk ut enn det er.

Spennende å se hva T bestemmer seg for. Jeg tror han allerede bestemt seg for å kjøpe.

Sylvia sa...

Så morro at han vil ha en Vespa, da! Dere som bor i Italia må vel ha en sånn.
Jeg har ikke hatt eller ønsket meg noe motorkjøretøy. Jeg liker jo best å gå!!! Og jeg hadde jo min fine røde Volvo en stund, som jeg var så stolt av. Det får holde.
Min drøm er altså ingen motorkjøretøy, men å leve som kunstner i Barcelona, er min drøm. Men det forblir nok bare det. Men drømmer er gratis.......:)

Elisabeth sa...

Å ja da! Klart jeg ser deg for meg Helen, både bakpå med din kjære - men også alene susende nedover de italienske smale gatene, med det mørke håret ditt flagrende bakover under hjelmen ;)
Du skal se du blir hekta, du og. For jeg regner T kjøper en slik.

Jeg har kjørt moped i ungdomstida. 50 kubikk. Supergøy. Og kunne gjerne tenkt meg en Vespa. I dag. Tenkt deg i bakkebyen Larvik, det hadde vært supert.

Belag deg på mye snø når du kommer hjem, kjære du. Og velkommen hjem skal du være. Husk skia ;)

Anonym sa...

Yes, believe it or not, I have actually driven a Vespa many years ago!!! I almost bought it from a friend I used to work with at Lloyds bank. I quickly came to my senses though after almost falling off when driving round a corner!!! Glad I didn't buy it!