7. januar 2014

Mannen steller hjemme..

...da fruen har blitt syk !

Da blir det såklart små hendelser som skjer.

Første var å la kokeplatene stå på, og her i Italia er det gass - dvs da jeg kom i på kjøkkenet igår kveld, lyste det opp en fin blå flamme fra der han hadde stekt sine egg til lunsj. Skal vel nevnes, samme skjedd sist han brukte kokeplatene..... tror det er tegn på at han sjelden bruker de, slik at det er nok å måtte skru den på... at av er ikke like viktig....?

"Hvor er tomaten min"?
"Hææ, tomaten din"?
"Jeg hadde da en halv tomat stående her på kjøkken benken?"
Febrilsk jobber jeg gjennom hjernen min, hvor hadde jeg så sist sett denne halve tomaten hans, som han nå ville ha sammen med lunsjen sin.

"Ahhh, sist jeg så den, var i kjøleskapet igår, så tok du den ut, skar den opp til terninger og tok den sammen med middagen din", sier jeg fornøyd.
"Åh, det husker jeg ikke".... (nei, det derfor du har meg, tenker jeg)

Mat må jo kjøpes inn, og listen har jeg gjort så enkel som mulig, vet han ikke liker å shoppe mat...alene. Alt var fulgt til punkt og prikke nesten, okey han hadde glemt osten,  men det blir middag idag og. Så skulle han selv ta med noe han tenkte vi skulle ha (merk dette sto ikke på listen hans). To flasker med bobler (prosecco) var tatt med. Tanken var jo god...det var bare det at....


Jeg kikker raskt på flaskene, ett ukjent merke vi ikke pleier å kjøpe, og ser med engang den lille skriften hvor det står: Dolce. 

Det betyr SØT. Etter at vi ble voksne, drikker vi ikke lenger søte bobler. De skal være enten, Dry, Extra Dry, Brut eller Extra Brut. Noe min kjære også vet...han bare leser ikke etikettene så nøye....og ihvertfall ikke den lille skriften !

Tredje dag med syk fru, sier han til meg:
"Syns du skal gå til legen"
"Hææææ..?..jeg er kun kraftig forkjølet, og sover nesten ikke i løpet av natten, men ikke syk nok til legebesøk"....har ikke fått bronkitt eller lungebetennelse, ennå ...

Jeg syns det var en bedre ide, og dra til Apoteket. Noe han gjorde for meg idag (snille mannen min).

Jeg hadde sett reklame for noe som het Tachifludec, og han som reklamert så like dårlig ut som meg på italiensk tv. Så dette var også skrevet ned på lappen, under apotek-besøk. Han hadde kjøpt med produktet, men også en hel masse annet ?


Min kjære sa apotekerdamen mente at alt dette ville hjelpe? Skal bare finne frem ordboken min, og prøve å forstå hva alt sammen er og hvordan det skal brukes.

Jeg tolker det heller dithen, at han ønsker meg frisk som en fisk igjen, og det ASAP(as soon as possible) !

Jobber med saken.......... todelooo fra Italia... hvor solen skinner, og jeg mest av alt har lyst til å gå UT......

10 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Oi...Helen, ikke noe kjekt å være syk...God bedring.

Ha,ha....måtte flire når jeg leste om mannen din. Det er godt vi er flinke til forskjellige ting og heller utfyller hverandre. Tror kanskje du og jeg er glade for at vi slipper minigravemaskin og høytrykkspyler.....;o)

Mette sa...

God bedring! Jeg har ogsa vaert forkjolet de siste to ukene, men er tilbake pa jobb etter jul... Er bedre, men hoster ille enda. Men mannen min har dette ikke bitt pa!

Ja, det er like greit de holder seg til listene... :-)

Bente sa...

Så ergelig og leit å bli forkjølet. Må jo bare le litt av T også da, med den handlelistennog så Prosecco i tillegg da. Han tenkte på deg kan du skjønne.
Håper du snar blir frisk igjen. God bedring til deg kjære du,

Jorunns hobbyblogg sa...

Kjedelig å være syk, men ta tiden til hjelp så blir du frisk.... Morsomt at mannen ordner opp på sitt vis... Og jammen flaks han ikke svidde av hele kåken...... Skrekk og gru, litt redd sånn gass jeg ...

Og du tippet riktig, vi har en reise på lur :) mannen har invitert meg til Stockholm i februar :)

Riktig god bedring!!!

Hobbybruket sa...

Uff... Det er ikke godt med disse kraftige forkjølelsene. Håper du kommer deg rast og at arbeidsfordelingen snart er tilbake til normalen. :)

God bedring. :)

fruentimmeret sa...

Haha, godt å se at humøret ditt ikke er blitt syk(t) :-D

Må glise av din bedre halvdel. Helt tydelig at han ikke trives best i rollen som hjemmearbeider. :)

Ønsker deg masse god bedring, håper du kommer deg raskt og at medisinene virker.

Klem

Kjersti sa...

He he, virkelig morsomt innlegg! Går det an å være så hjelpeløs??? Skjønt det er vel som fru Tunheim sier: han kan sitt og du kan ditt. Lett å glemme det! (Dog når det er sagt, så syns jeg da jammen du er voldsomt flink til å ordne opp i hans greier når det er nødvendig....)

A Foreigner in Italy sa...

God bedring og godt nytt år til deg.Vi er også syke. Bronkitt og forkjølelse....

Det ser ut som du har fått rikelig med remedier fra apoteket. Spray med Propolis pleier å funke veldig bra. Jeg pleier ellers å kjøpe Bisolvon hostesaft + tabletter (pasticche) som jeg syns er supre. Hvis du ikke allerede vet det fra før så hjelper tablettene med å løse opp "gugge" som sitter i bronkiene og hostesaften får du til både tørrhoste (tosse secca) og "løs" hoste (tosse grassa.)Du kan jo prøve det hvis dine allerede innkjøpte remedier ikke har den forventede virkning...

Ellers kan jeg tenke meg at gassregningen din blir større enn vanlig etter din kjæres kokkelering på kjøkkenet.. ;-)

Anonym sa...

Hope you will soon be feeling better...and I'm sure Terje wishes the same!!!
Take care...drink tea!!!!

Elisabeth sa...

Kjære Helen.
Nei, så kjedelig at du også er syk. Masse, masse goood bedring til deg herfra. Heldigvis er jeg nå i farta igjen. I dag er det blitt shoppet både garn og klær. To nye strikkeprosjekter. O hoy!

Må smile av beskrivelsen av din kjære. Godt vi er gode på hvert vårt.

Elisabethgodbedringsklem