31. januar 2014

Enorme kontraster !

Møtte meg igår, ja, vi kom hjem til Tjøme igår kveld, etter en lang reisedag fra Bolsena i Italia.

Vi har, takk og lov, varmekabler fra porten til garasjen. Jeg tror nesten jeg elsker de varmekablene, vel verdt investeringen !

Men i dette tilfelle, var snøen i midten såpass høy, som en liten halvmeter, at bilen måtte heves til topp nivå og likevel ble det skuffet såpass med snø foran at vi ble stående slik foran garasje porten.

Dette synet møtte meg idag morges:


Det var bare å finne frem redskapet:


 Ja, det var virkelig så dypt med snø, rakk meg til kneet:


Jeg begynte med å grave frem postkassen vår:

Neste for tur, grave frem søppelkassene. Dessverre er det også inn denne stikkveien her at måkebilen legger fra seg snøen....så her var det virkelig mye å grave unna:


Etter det, hadde jeg igjen å ta endel på hver side av portstolpene, slik at porten kan åpnes riktig vei, altså innover, noe som igår kveld ikke hadde vært mulig, så den ene delen ble dyttet ut feil vei...men, det gikk for inn skulle vi !

Mens jeg holdt på, skjønte jeg igjen hvorfor vi bor vinterstid i Italia, min favoritt sysleri er ikke å måke snø !

Da liker jeg heller den italienske vinteren, som i grunn og bunn kan minne om norsk høst. Vi skal kun være her et kort opphold, og allerede neste helg har jeg morsomme planer, skal ut å fly igjen......så jeg skal vel ikke klage for mye.


Må innrømme jeg hadde blitt advart, av lillebror, venninner, og bloggvenner som ikke bor altfor langt unna, som alle sa: Helen, det har virkelig kommet mye snø !

Litt naivt tenkte jeg at så ille er det vel neppe på sommerøyen Tjøme ?

Øya her er ikke akkurat mest kjent for sitt voldsomme snøfall, snarere tvert imot. Det kan være snø i Tønsberg og bart på Tjøme ! Men, ikke denne gangen, det var sikkert og visst ! Er det forresten snø der du bor?

Ønsker dere alle en fin helg - med eller uten snø, hva foretrekker du ?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oh my goodness!!!!!!!!!!!!!!!!
I am so glad that I am not there now!!! Never seen so much snow!!! I do understand that you love the "varmekabler" so would I. Can hardly believe that you had to dig out your post box! Oh well...good luck, KEEP WARM, WEAR HIGH BOOTS!

Sylvia sa...

Velkommen hjem til snørike Norge, Helen .
Du trodde oss ikke, du?!!!!Takken for det, er at du må måke. Ja, sånn kan det gå ;)
Du får orke en uke her hjemme, før du flyr videre på nye eventyr. Men du får da vel lyst til å strikke når det er sånnt vær? Bobler byttet ut med varm kakao, og en deilig varm suppe, og et strikketøy i fanget, mens du ser flammene i peisen. Det må vel være hyggelig?
Kos deg masse, og god helg. Klem

Elisabeth sa...

Hi hi hi… Hva sa jeg???

Ser likevel supert ut med varmekabler i oppkjørselen. Vi angrer at vi ikke la ned under belegningssteinen her hos oss. Men men…

Kos deg foran peisen med strikketøyet, kjære du.

Welcome to Winter Wonder Land!

Fru Tunheim sa...

Uff...komme hjem til noe slikt er bare ikke greit. Snø kan vi dra til på fjellet om vi ønsker det. God helg til dere i snøen, vi har heldigvis ikke noe. Men, vi har MYE vind.

Bente sa...

Ja snø ser du vi har fått den siste tiden. F har kjørt snøfreser'n tidlig for at E skal få kjørt på jobb. Han har bært snill og frest for naboen (som fikk ødelagt sin garasje du vet) også. Da fant vi en flaske vin i postkassa. Det var jo hyggelig. I den bratte bakken vår hadde vi varmekabler tidligere, det fungerte ikke så bra.
Jeg sier som Sylvia. Kjøp den mer garn og kos deg foran peisen. Spennende å se om du finner nye fine prosjekter.
Ha en fin fredag og helg.

fruentimmeret sa...

Du hadde vel mest lyst til å snu i døra å ta første fly tilbake til snøfattige Italia tenker jeg :))

(det ville jeg ha gjort)