6. desember 2013

Milano del 2....

Etter frokost tok vi en taxi .....


.... hit, til Santa Maria delle Grazie, en berømt kirke og kloster i Milano og er innskrevet i Unesco verdensarvliste. 

Vi hadde bestilt billetter til å se den veldig kjente freskoen "nattverden" av Leonardo da Vinci, som er malt i klosterets refektorium.


Billetter må bestilles i forveien, noe jeg hadde gjort her ! Vi hadde fått tildelt adgang kl. 10.15 og det er max 30 personer inne av gangen, og da kun i 15 minutter.

Utenfor inngangen henger en stor plakat av nevnte fresco, som jeg tok endel "punkt" bilder av, du kjenner det kanskje igjen?


Jeg hadde gledet meg veldig, til å se akkurat dette berømte motivet her, med alle sine symboler.

Har for en tid tilbake, sett et veldig interessant kunst program, som omhandlet akkurat dette kunstverket. Om alle symbolene og hvordan de tolkes. Det var større enn jeg hadde trodd, og bar veldig preg av slitasje - men likevel så flott !

Etterpå var det å vandre gatelangs igjen....under flotte arkader, på utsmykket fortau:

 


Se nøye inni førehuset av denne gamle trikken !

Ja, det er en kokk du ser der inne, for dette var en liten rullende restaurant ! Og den skal jeg jammen meg finne mer ut om, til neste gang.


Lite antrekk bildet, som Sylvia ønsket seg.

Her er jeg i min nevnte offwhite selskaps bluse, som faktisk ble kjøpt i England for vel 6 seks år siden ... om ikke ennå lenger siden!

Da bildene ble lastet inn, ser jeg min kjære har tatt av meg mens jeg holder på å le meg ihjel, etter å ha posert.

Vi tok en aperitivo før vi skulle spise hos..........

Ristorante Rigolo, som jeg hadde funnet frem til via Tripadvisor, hvor den fikk veldig bra kritikk. Nettside deres her:


Vi spiste nydelig mat ! Så ja, stedet kan anbefales på det varmeste.

På nabobordet satt det 2 damer og 1 mann, asiatisk utseende men snakket perfekt engelsk, og uten tvil kunne og visste mye om italiensk vin - hørte jeg da de bestilt. Han var veldig nøye med å få rødvin som var lagret endel år, og pris spilte tydeligvis ingen rolle.

Klart vi kom i snakk, og de bodde henholdvis i Singapore og Hong Kong. Vi har vært i Singapore, så det var moro å snakke om byen med de.

Jeg måtte jo spørre hvordan de hadde funnet denne restauranten, for den ligger litt bortgjemt.

Joda, de hadde fått anbefalt den av consergieren på hotellet deres, Bvlgari Hotell, som jeg hadde for moro skyld titte på, men med priser på ca. 700-800 Euro pr natt (Kr. 6.500,- pr. natt) bestilte vi ikke der for 3 netter....

Men, det er uten tvil folk rundt omkring i verden som har masse, masse penger, og disse var nok i den kategorien. Når det er sagt, må jeg si de var utrolig hyggelig og så høflige.

Derimot fortalte de ganske underholdende om Thanksgiving, som de hadde deltatt på borti DC (USA) med familie, og de ville gjerne ha ferske trøfler....hva gjør man da?

Joda, man bare bestiller fra Alba i Italia, selvsagt. Får det flysendt med FedEx, volià - da har du ferske trøfler til pasta'n din !

Jeg måtte le, og sier rett ut: "This is crazy - what a story, I love it ! Must tell my italian friends". (jeg nevnte ikke at den ville bli delt her på bloggen min....hehe). De smilte av dette, og det var ingen tvil at de likte italiensk mat og drikke, da særlig italiensk rødvin. Eller som han ganske eksakt sa det:
"I come to Italy to eat".

Ja, skulle du trenge trøfler har du nå forslag på hvordan du ordner den "biffen" - hva det koster? Det turte jeg ikke å spørre om ! Til og med jeg, vet når nysgjerrigheten min må holdes i sjakk.....hahaha


Da gjenstår det å ta dere med til:

Via Monte Napoleone, also spelt as Via Montenapoleone, is an elegant and expensive street in Milan,  famous for its ready-to-wear-fashion and jewelry shops. It is the most important street of the Milan Fashion. 

Men, det får bli i neste innlegg, også det siste om Milano............ til da ønskes en god helg og tenk det andre lyset skal tennes i advents staken !

7 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Så nydelige byggverk og utsmykning. Ikke akkurat det som blir prioritert nå til dags, men for all del, verden går fremover og jeg liker veldig godt moderne arkitektur også.

Det finnes visst mange mennesker rundt omkring med veldig mye penger og da er det jo kjekt at vi andre får glede oss over deres historier. I alle fall gjør jeg det.

Gleder meg til neste innlegg.

Sylvia sa...

For en hyggelig opplevelse sammen med deg og Terje i Milano . Også flotte bilder av deg da, Helen .
Morsomt å treffe på mennesker med sine historier fra andre land.
Da vi var i Warszawa i Polen for snart to år siden! spiste vi på en flott mexicansk restaurant! som hette Frida khalo. ( som kunstnerinnen)
På bordet ved siden av datt det en flokk eldre menn, og de snakket alle slags språk. Vi kom i snakk med dem, som vi ofte gjør ( snakkesalige nordmenn, vettu) Og disse gutta kom altså fra Dubai, og var egentlig sheiker....

Da må jeg bare tilføye litt til, om mennesker du treffer på din vei. For i butikken i dag hadde jeg en operasangerinne, som jeg fikk til å synge. Det var en takkformaten sang, på tysk. Hun sang den nemlig til min tyske strikkekunde, som var innom. Morsomt på jobb? Gjett om.
Så gleder jeg meg veeeeldig til neste innlegget ditt, Helen . Og god helg.

Bente sa...

"Nattverden," av Leonardo da Vinci, fikk vi ikke sett for vi hadde ikke kjøpt billetter. Var nokså lei meg for det.
Nok en morsom historie du kan fortelle oss. Tror ikke vi bestiller treffer på den måten. Får heller spise dem i Italia.
Du er virkelig fin på bildene, og Terje også. Herlig å ta seg en liten ferie sammen og nyte livets goder.

God lørdag til dere.

Mia sa...

Jeg har enda tilgode å besøke Milano 'på ordentlig', men har hatt stor glede av å besøke byen via deg (og en dag skal jeg dit på ordentlig også!)

Artig å lese om folkene ved nabo bordet i restauranten også ;-)

Anonym sa...

I would love to see Milan...what a wonderful city!
I'm sure you enjoyed you lovely hotel room!
Thank you for showing such beautiful pictures!

Kjersti sa...

Fine innlegg fra Milano! Og du er skikkelig vågal som kler deg i helhvitt, jeg hadde vært livredd for å søle... Men du kler det jo så godt mot de mørke fargene dine!

Flott ny veske du fikk av T! Smart å være med og velge sin egen julegave, det gjør vi langt på vei her i huset også. Nå er det bare 12 dager igjen, tida flyr. Jeg har masse jeg vil ha gjort før jul, men nå må jeg begynne å prioritere så jeg ikke blir stressa. Skal jo først og fremst være kos :)

Thing sa...

Nydelig nydelig!
Og nydelige Helen! =)