13. november 2013

Væromslag....

... kom denne helgen i Bolsena !

Etter den fine lørdagsfrokosten, kom uværet på søndagen. Regn av og på, og voldsom vind. Men, frisk luft må enn jo ha, så ut jeg gikk mellom regnbygende.

Gikk en tur ned til havna, hvor det norske flagget vaiet så fint ! Kan du se det?

Det kom opp i våres, til vår store begeistring.

Må vel innrømme, at min kjære har vært innom kommunen her og forespurt om ikke de ville henge opp det norske flagget? Samt spurt de som jobbet på havna her...og etter 2 år, var det oppe ! Hurra


Det vi da ikke hadde tenkt over, var jo hvilket flagg ble så tatt ned?  Var lite sannsynlig at ennå en flaggstang ville komme opp.

Så da det norske flagget kom opp, så vi at det var da det svenske som hadde blitt fjernet....og det skal sies, det var ikke vårt forslag altså !

På min vei, skulle jeg sjekke om alt sto bra til med snekka, og den lå sin fint her i le:


Noe derimot disse stolene ikke gjorde... ! Ser ut som det har vært vill fest her, men neida...dette er "vente forte" den kraftige vinden sitt verk:


Her er det tydelig tegn på høstens inntog, og ikke akkurat mange ute på tur:


På min vei hjem igjen mot Castello'n, passerer jeg dette herskapshuset, som er mitt drømme prosjekt !

Tenk og pusse opp ett slikt sted ..men, det er ikke til salgs, og vi skal heller ikke kjøpe flere eiendommer i Italia, basta ! Men, det er en fin dagdrøm:


Jeg nådde hjem, før neste regnskur, og koste meg så videre med en stor kopp te og mitt nyeste strikke prosjekt, som skal bli en poncho/sjal.

Trøster meg med fine kommentaren fra deg Sylvia, at man kan aldri få nok sjal/skjerf, må bare ha mere plass til og oppbevare alt man lager.


Jeg liker så godt denne dueblå fargen, og syns det er så moro og strikke fletter. 

Jeg kjøpte garn og oppskrift sist jeg var hjemme på Tjøme, og Vivian (eier) har laget oppskriften, hun sa optimistisk til meg, denne går så fort og strikke, par kvelder er det gjort. 

Så jeg har funnet ut at jeg må strikke veldig sakte, da jeg har stort sett strikket på denne hver kveld i snart to uker, og ennå vokser det ikke....? Ferdig strikket skal den måle 152 cm !! Så sys den sammen.

Info:
Pinner 3,5 - Alpakka fra Sande. Farge: 5834.

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Takk for turen i ditt nærmiljø, Helen. Ser at høsten er kommet til Italia også ja. Om enn i en mildere variant enn her hos oss.
Skjønt vi har hatt en spesielt mild høst hittil i år, her i Vestfold. Litt deilig. Plukket inn en liten bukett blomster fra hagen i dag faktisk.

Lekker blåfarge på ponchoen din. Passer sikkert flott til dongerijeans. Ha ha, ler av uttalelsen til dama i garnbutikken. Har hørt noe liknende selv. Ting tar som regel tid med meg og strikking også.

Fru Tunheim sa...

Høsten og vinteren er i alle fall ikke lang og veldig kald i Italia. Litt forskjell på årstidene er jo kjekt og man kan gled seg til varmere dager. Å strikke 1,5 m tar jo nødvendigvis tid. Det er langt. Litt etter litt blir du nok ferdig. Lykke til!

Sylvia sa...

Heisann
Så godt at du har adoptert mottoet mitt, Helen. ;)
Jeg sier også til kunder at det tar kun etpar kvelder....men ikke på et slikt stort prosjekt, altså. Synes du er flink jeg. Og litt strikking hver dag, ender opp med et ferdig resultat....til slutt.
Ja, så har altså sommerværet forlatt dere også. Det er jo godt med litt forskjell på årstidene da.....for da er det så fint å glede seg til sommeren igjen.
Nissene mine koster 750 kr. Du kan egentlig ikke se hvor forseggjorte de er på bildet. Men det er håndstrikket kropp og lue, som er tovet. Håndsøm under i bunn av ull, og skjegget er ekte saueskinn, ikke limt, men sydd på det også. Og ansiktet har jeg malt for hånd.
Jeg vet ikke hvor mange jeg har solgt av dem tidligere, men det er ganske mange. Morro at de er så populære :)
Nå skal jeg ta meg et glass vin før jeg går til sengs. Har arrangert strikkecafe etter jobb i dag, og vært på beina i 11 timer. Godt med en fridag i morgen......som sikkert går til husarbeid ;)
Ha en fin kveld . Klem

hagen vår sa...

Hei! Morsomt å finne denne bloggen (gjennom Elisabeth). Her var det mange norske fotavtrykk. Likte godt snekka i en italiensk havn. Lykke til med strikkinga. Anne

Bente sa...

Ciao Helen.
Morsomt å se Bolsena i høstskrud. Synes ikke det er så lenge siden vi satt på de stolene og lå på stranden. Og herskapshuset ditt viser du oss også idag. Kanskje en dag blir den drømmen også virkelighet.
Må si du er flink til å strikke. Du finner de nydeligste farger, den dueblå er nydelig. Og strikke så langt på to kvelder tror jeg ingen kan, ikke på maskin engang.

Siste linken på eposter din får jeg ikke åpnet, den er sperret i Norge.

Ha en fin kveld i vakre Bolsena.

Anonym sa...

Really looks like autumn now with all the fallen leaves!
So glad they didn't take the Union Jack down!!!
Love the colour of your knitting!