22. november 2013

Lunsj i ROMA !

Høres ikke det litt fjongt ute ?

Mye artigere enn å si, lunsj i Oslo ! Nå håper jeg ikke noen blir fornærmet her.....?

Men, Roma har dette historiske suset over seg, man ser for seg de flotte byggene der, spansketrappen, design butikkene og mye, mye mer !

Men, helt ærlig, vi kjører dog ikke bare inn til Roma, for å spis lunsj. Denne dagen hadde vi en avtale med vår advokat og notarius.

Dessverre, som enhver storby, kan man bli fanget i trafikk kork, noe vi ble på vei inn mot sentrum. Det skal ta ca. 1,5 times kjøring, og vi legger alltid på en halv time ekstra:


Og likvel rakk vi ikke avtalen vår kl. 11.30, der vi ankom frem kl. 12.15 !! Slik at notariusen hadde måtte gå til nytt møte, kunne vi komme tilbake 14.30?

Joda, greit nok det, vi hadde jo ikke akkurat noe valg, enn og la bilen sto parkert, for i Roma er det ikke lett og finne p-plass. Så vi tok en taxi inn.

Regner med du kjenner igjen Pantheon, bygget mellom husveggene:


Ikke langt unna ligger restauranten Capranica, hvor vi tidligere har spist:


Sjarmerende sted, med masse detaljer rundt omkring:

 Jeg nøt ett glass med prosecco, og laks med stekte poteter, min kjære valgt curry kylling med ris, jeg vet, ikke akkurat italiensk...men, så er han veldig glad i sterk mat:

 Straks vi var ferdig med maten, var det nesten og løpe tilbake hit:


Jeg skulle ihvertfall rekke innom dette fantastiske bygget:


Vi rakk fint tilbake til vårt møte, og på vei ut av Roma igjen, måtte jeg nesten le...tenk og bare være innom flotte Roma by i knappe 3,5 time !?

Men, trøsten er vi skal tilbake ... en annen dag, et annet år, og da skal vi overnatte !

Ny fredag, og da vil jeg få lov og ønske dere alle sammen her "inne" en riktig god helg, og tusen takk for alle søte kommentarer dere legger igjen her :)

Info hentet fra wikipedia:
Pantheon, Alle guders tempel, er en av de best bevarte bygninger og mest betydningsfulle monumenter fra den romerske keisertidsarkitektur. Den ble trolig bygget i 120-årene av keiser Hadrian. Senere ble Pantheon utbedret av Septromerskeimius Severus ca. 200.

7 kommentarer:

Sidselsidserk sa...

Ja, det høres spennende ut:) Jeg har vært i Roma 2 ganger og kost meg skikkelig hver gang. En fantastisk by som jeg gjerne besøker igjen.

God fredagskveld og god helg til deg

Anonym sa...

Looks fantastic...would love to see Rome! Maybe next time I come to Italy...?

Sylvia sa...

Ååååå...herlige Roma. Der har jeg vært kun en gang. Men jeg kastet mynten over skulderen i trevifontenen! og da skal man komme tilbake igjen.
Pantheon er en av mine absolutt favoritter i Roma . Jeg synes det er så flott. Og ser du godt etter, er det bygget opp med kvadraten, rektangler og sirkler. Jeg leste en gang at han som bygget det, mente at det skulle gå an, og bygde dette for å bevise det.
Lunchen deres så da fantastisk god ut, mmmm...
Her er det frihelg, og jeg koser meg med, ja, Italiensk rødvin.:)
Ha en herlig helg du også, Helen. Klem

Fru Tunheim sa...

Ååååhhååå.....ja takk til lunch i Roma.

Eva Helen sa...

Fantastisk! Så fine bilder, du tar, også.
Roma er en av mine absolutte favorittbyer, og jeg vil tilbake. Så snart som mulig, om så bare for en lunsj :). Helst en rekke med lunsjer, kanskje 5-7-9 stykker... Det er lov å drømme!
Fortsatt god helg:)

Jorunns hobbyblogg sa...

se der ja, får aldri nok av Roma ....
den trafikken der er helt ubeskrivelig, tar bare tog eller taxi vi, går fint det :-)
ha en god søndag!

Jorunn

Maliva`s verden sa...

Synes du rakk mye jeg...hihi. Roma er en by som står høyt på ønskelisten kan du si. Men nå nyter jeg førjulstiden her hjemme i Norge, kan tro jeg savnet det i fjor. Du setter vel nesa hjemover snart du også tenker jeg. Ha en fin dag. Klem fra meg