16. november 2013

Bedt bort til lunsj !

Det har vi vært to ganger denne uken, heldige oss.

Først til ett norsk vennepar her nede, som vi har kjent nå i flere år. De bor like utenfor byen San Lorenzo, ca 20 minutters kjøring fra oss.

Så var vi invitert bort til Santa Marinello, fredagen, sammen med vår italienske advokat, som vi begge har brukt !

Santa Marinella ligger ved kysten, ikke veldig langt unna flyplassen Fiumicino, det tar oss ca. 1 t 40 minutter å kjøre ned dit. Byen på meg, virker ganske moderne i sin utførelse, og har endel flotte Villaer ned ved vannen. Mange av disse ble bygget rundt 1920 tallet fikk jeg vite.

Fargene her minner meg rett og slett om småbyer i Frankrike ! Særlig Villefranche, hvor jeg har vært ett par ganger. Er liksom ikke typisk italiensk, men det er nok typisk italiensk kystby:


 Litt tidlig ute, gjorde at vi tok turen nedom havnen - Porto Santa Marinella og kikket litt omkring. Akkurat her var det ett katte paradis ! Sikkert fordi fiskerne hadde alt utstyret sitt samlet her, sammen med denne gamle vekten::

Idag, lørdag, er det jeg som kokkelerer.

Vi skal ha vår kjære nabo, Noel til middag, og jeg liker og lage retten klar tidlig, slik at den kun skal varmes opp.

Har valgt og lage denne italienske retten, som heter noe så fint som........................

 ...... Coniglio alla cacciatora, som betyr jegerens kaningryte, men den kan også lages med kylling, noe jeg alltid gjør. Må innrømme, at søte kaniner spiser jeg ikke:


Oppskriften har jeg hentet fra denne fine koke boken, en julegave i sin tid:


Bordet er nå ferdig dekket, og for moro skyld, tok jeg frem en bitteliten nisse, som stikker ut fra stemorsblomsten, blomstem ble kjøpt inn her om dagen.


Ja, for her er det tid for stemorsblomster akkurat nå ! Alltid litt uvant det....jeg forbinder det med vår !

Håper du har hyggelig planer for helgen? God helg ønskes alle sammen !

PS, må vel skryte av krydderet, som du ser i glasset mitt på bildet, det er alt sammen fra kjøkkenhagen min på Villa Helena ! For i denne retten skal det blant annet være fersk rosmarin, hakket, og faktisk en liten kvist også som kokes oppi en kasserolle sammen med en hel flaske rødvin !


5 kommentarer:

Sylvia sa...

Dere sitter vel til bords nå, og spiser deilig Italiensk gryte, laget av deg. Kanin har jeg spist, det er godt. Tenker aldri på hvordan dyret ser ut, som jeg spiser....nyte bare smaken av god mat, jeg.
Ja, den thai- retten min må dere altså prøve å lage når dere kommer til Norge igjen. Den er såååå god. Tar kun en halvtime å lage.
Ser at du også har fått litt julestemning.....ble du litt smittet av meg kanskje?

Elisabeth sa...

Mmm… ser lekker ut den "kaningryta". Har faktisk smakt kaningryte i Hellas flere ganger. Smaker godt.

Apropos stemorsblomster: var en tur i Sandefjord forrige fredag. Der hadde de plantet masse stemorsblomster i bedene, sammen med høstlyng. Parkvesenet i Sandefjord er utrolig flinke. De har sikkert hentet inspirasjon fra sør i Europa.

Vi har fantastisk helgevær her i Vestfold. Sol og 12 grader. Venter middagsgjester denne søndagen. Kokkelerer og baker. En tur ut skal jeg også få tid til.

Fin søndag der sør, kjære du.

Bente sa...

Koselig med besøk av Noel da Helen. Og du har laget deilig mat. Kanin er virkelig godt slik de andre også skriver.
Lørdag var Idar her og vi hadde ingen store matplaner. Derimot gjorde jeg ferdig en Boeuf Bourguignon, som har godgjort seg i ovnen idag, mens vi har gått en god laaaang tur. Dessverre er ikke formen min på topp, begynnende forkjølelse med vonter over alt. Føles som kusma i halsen, men det har jeg hatt. Ja, ja det går jo over, så nå er det sofa og TV. Og Downton Abby i kveld!

Kjersti sa...

Maten ser alldeles nydelig ut! Du har liksom fått deg noen signaturretter, du - det er lurt så man vet at det blir vellykka! Koselig å både bli bedt bort og be gjester selv innimellom.
Ønsker deg en god ny uke! Jeg har tenkt meg ut på vift i dag, en tur på Strømmen storsenter og kikke litt. Får "lønn" i dag og da brenner jo pengene i loma, he he... På tide å få kontroll over gavene til adventskalenderne til HP og JE! :)

Anonym sa...

Clever you...looks delicious! Glad to hear that you do not eat rabbits!!!!!