14. oktober 2013

Besøk av ..... :

Selveste FM motor mekanikeren fra Fredrikstad !


Som kanskje noen husker, har min kjære en hvasser snekke her på Lago De Bolsena. Han er en stor trebåt entusiast, det skal sies.

Dessverre har den ikke ville fungere noe særlig i sommer, så det har ikke blitt en eneste tur på oss :(

Så var min kjære bloggvenninne Bente med sin mann F her på ferie. Min kjære og hennes F, har rett og slett funnet " tonen" seg imellom, mye pga felles interesser. Da også båt !

F og min kjære begynte og leke med ideen om å få ned selve guruen hit ! Ville det gå an, tro?

Skal nevne at før dette, hadde min kjære prøvd alt, og da gidder jeg ikke og gå i detaljer, samt det italienske verkstedet her nede visste ikke råd....

Etter iherdig jobbing av F, hjemme i Norge...ja, for gjøre en lang historie kort. Lørdag fløy F med mekanikeren fra FM Motor ned hit, ja det er virkelig helt sant !!!!

Og gudskjelov, etter en uke med rart overskyet/sol/regn vær, kom de til fint jobbevær - hurra:


Her er det 3 karer som virkelig har det artig, og spør du meg alle like gærne:


Jeg kan ikke annet enn og smile av dem. Varmt i været ble etterhvert også, for de gikk i kortermet:


Etter endel timers jobbing, ja for de begynte jo med engang de ankom Lago De Bolsena ved halv firetiden.

Var mitt bidrag og gi dem en drikkepause, og såpass sent på ettermiddagen ble det jo en aperitivo på havna. Til stor begeistring, at jeg kunne kjøpe dette i baren rett ved, men ta det med meg helt bort til båten, okey jeg lovte at jeg kom tilbake med brett og glassene:


Neste morgen var det faktisk F sin burdag ! Vi troppet opp hos han med et lite kakestykke, og selvsagt sang vi og danset for han og fikk til takk ett stort smil og latter.

Etterpå dro de rett ned til havna igjen, og ut på den store prøveturen med båten. Den gikk til Montefiascone, og tilbake igjen.

Avtalen var og møtes til lunsj på il Moro kl. 13.30, men da jeg kom dit så jeg ingen båtfrelste karer.....? Var de havarister, tro?

Satte meg ned og ventet, til jeg hørte en velkjent tøff, tøff lyd komme mot stranden. Og ganske riktig, min kjære valgte og legge til nærliggende lille brygge:


Vi hadde bestilt i forveien, burdagslunsj til F og samme til min kjære, nemelig tartar (da dette ikke står på menyen) ! Som flinke Andrea lager til gutta, og det med et stort smil:

Gladgutten som fylte år denne lørdagen, og som fruen bemerket til meg via mail, ser han tok på seg "fin skjorten" sin.....hmm.....skal sies, de gikk i arbeidsklær, men oppførte seg eksemplariske på restauranten, Bente.

Vannet er utrolig klart her, og det virkelig svømmer store fisker rett utenfor der vi sitter:

Så da vi endelig kom oss avgårde, som siste gjest, står selvsagt eier'n Salvator og kelner Reno og vinker oss avgårde.

For de vet alt om problemene vi har hatt i sommer med "BARCA ROMANTICO," som den kalles her nede.....


Mener jeg husker en kåring som pågikk på P4 i sommer, hvilken lyd er "lyden av sommer" - og hvis ikke jeg husker feil, ble det lyden av tøffende snekke, som man forbant med sommer og sol ! .... og samme lyden hører du nå tøffe rundt på innsjøen her igjen, hurra !

Skal innrømme at det ble vel mye båtpreik, for meg til slutt, om alle båt deler, blyholdig bensin og ikke, forgasser, stifter, en sylinder kontra 4 sylinder...osv...osv.... men at dette er typisk trebåt entusiaster, og slik snakk er vanlig - kan du se ett lite klipp om her, hentet fra youtube.


En stor takk til FM Motor ved Petter, og tusen takk til F, som faktisk arrangerte hele greia ! 
Dere har gjort min mann veldig, veldig happy :)

7 kommentarer:

Sylvia sa...

He he.... Så morsomt, altså. ALT for den snakka, ikke sant?
Men det var jo artig at F fikk tak i mesterreparatøren, og fikk snekka til å virke igjen. Det er godt å kjenne noen, og ivertfall ha en god kamerat.
Så håper jeg den tøffer videre i høst, Helen .

Bente sa...

Ja Helen. Du vet det lille tastetrykket og drømmen om Italia har egentlig gjort dette her. Så moro for Terje spesielt at snekka går kan jeg tenke meg.

Du har jo virkelig ordnet alt så gutta har det bra. Og leiligheten til Noel er topp å bo i.
Jeg har et stort smil om munnen min kjære du.

Ciao!

Hobbybruket sa...

Så bra at dere fikk fikset båten, og tror helt klart det var noen mannfolk som hadde noen supre dager. :)

Elisabeth sa...

Så godt at den trivelige sjekta kan tøff-tøffe rundt i Lago Bolsena igjen. Den er jo virkelig en perle, den gamle trebåten.
Tenker T smiler fra øre til øre. Blir det flere båtturer tro innen vinteren tar tak?
Eller vinteren er vel laaaangt unna ennå der sør hos dere?

Klem E

Thing sa...

Så artig Helen! =)
Godt at båten ble fikset
- og klar for mange romantiske turer =)

Olavs Blogg sa...

Ja ikke dårlig gjort å få besøk av en mann fra Fredrikstad Motorfabrikk. Kjenner jo til disse motorene. Både FM, Marna, Sleipner og Sabb. Gode norske båtmotorer alle disse ja.

Anonym sa...

Glad to hear the boat is now in order...!