10. juli 2013

En rolig helg på...................

............. Tjøme !

Okey, ikke helt rolig......noe må man jo holde på med, og av en eller annen mystisk grunn, er det alltid små og store oppgaver som venter på oss.

Hva er det så dette bildet forteller?

Men, før jeg går videre med dette, må jeg jo fortelle hva min kjære gjorde aller først ! Du kan jo prøve å gjette....hvis jeg sier spyle, vann...joda, min kjære kunne ikke komme fort nok igang med å høytrykkspyle hele vår skiferbelagte terrasse !!

Etter det fikk han litt interiør-ånden over seg. Sammen med en tuborg pils. Han kom ut av garasjen, smørblid med endel maritime greier:

Kunne han få henge det op,p over av avlastningsbordet?
Og som du ser, sa jeg ja:


Terrassen her går fort å spyle, er jo kun 82 kvm, men gudskjelov har han også gårdsplassen han kunne utfolde seg på. Da jeg har i senere tid vist dere opptil flere "spylebilder av min kjære", er det ikke tatt denne gangen.

Her er bilene våre satt ut, da garasjen skulle brukes til maleverksted i helgen, og legg merke til den fine rene plassen, etter min kjæres spylejobb, synd han ikke er like glad i å vaske gulv.... :(


Hva skulle så males?

Jo, nytt tv-bord, kjøpt sist vi var hjemme. Fint i eik også, men passer ikke inn med resten av tresortene vi alt har stuen.

 Det skulle få fargen eggehvit, her første strøk:

 Så mens jeg malte tv-benk, malte min kjære porten vår:


Klart vi kunne ikke male hele helgen, så når oppgavene var ferdig, var det bare å kose seg i kroken her, med mitt siste strikketøy. (til dere som vet jeg egentlig holder på med en lilla rose mønstret jakke, eehhh, den ligger i vent til høsten har jeg funnet ut)


 Jakken ble ferdig på søndag. Og denne vil bli brukt som du ser, Tove:


Oppskrift fant jeg i påske nummeret av KK, men du finner også mønstret her, fra pickles nettside.

Som du da ser, har jeg strikket den litt kortere, og brukt en halv pinne mindre, da jeg ville ha den litt "nettere" i fasongen.

8 kommentarer:

Hobbybruket sa...

Den strikkejakken så virkelig deilig ut. Den tror jeg du kommer til å få mye glede av.

Ha en fortsatt fin uke. :)

Fru Tunheim sa...

Det er jo kjekt at Mannen holder ting i orden....noen av hyttenaboene våre kunne godt hatt det genet. Skrekk og gru som det ser ut hos noen. Og jakken, den blei kjempefin. Du er en kløpper med de strikkepinnene.

Anne sa...

Hei og hopp og jammen har du kommet deg hjem til gamlelandet Helen. Flinke til å stå på er dere jammen uansett hvor dere er, driver på fix`er og ordner ting fine :-) sånn som egentlig gir litt over skudd også.

Hadde jeg vært lottomillionær hadde det blitt hus i Italia på meg også nå gitt, for du og du for en sjarmerende bolig du viser. En får nøye seg med noen uker innimellom i stedet, eller enn så lenge he he

NÅ lengtes sykt etter ferie her og det er like før!! trenger det så sårt. Varme blant annet, for her midt i Norge er det sykt tragisk om dagen, kaldt og surt og lite sol. Til og med sommerblomstene kurer. Men snart tur, juhuuu, ikke Italia denne gang, men noe fint må en da vel kunne finne allikevel.

Varm god Anneklem til deg, eller oppfriskende kanskje, kaldt som det er.

Sylvia sa...

Heisann.
Godt ting holdes i orden, så han får lov til å spyle, he he
Her skal det males utendørs i borettslaget, og vi har sagt til naboen at vi kan male deres også, siden de nettopp flyttet et år til Brazil. Dermed blir det maling på meg fremover.....
Den jakka di ble knallfin!!! Og passer deg utmerket.
Rosejakka , hvordan går det ellers med den, da? He he.....
For tiden strikker jeg ting til andre enn meg selv.....men det er hyggelig å kunne gi bort også.
Kos dere på Tjøme. Dere er heldige med været mens dere er her.
Klem

Kjersti sa...

Fantastisk å være i Norge akkurat mens vi har så nydelig vær!
Jeg synes da Terje ble riktig så kreativ av å høytrykksspyle. Kanskje han tenker ut ting mens han gjør det, på samme måten som jeg gjør mens jeg går tur? Forresten er dere skikkelig flinke begge to, dere får gjort så mye i alle hjemmene deres mellom all fartingen og bobledrikkingen ;)

Nå er jeg også hjemme igjen. Her skal det pusles og stelles litt både ute og inne noen dager. Og mandag ses vi, det gleder jeg meg til! God helg bella donna :D

Anonym sa...

Love your new jacket...you are so CLEVER to knit! I am most impressed!!!

Pia sa...

Jeg la merke til veggen i dag! Kjempefin med masse minner fra peisestuen :-) dere holder jo på med utrolig mye! Vi har ikke gjort stort siden dere dro ;-)

Mandag kommer tina m/fam og torsdag kommer tomm m/familie. Vi storkoser oss på herlige tjøme og skal ta masse bilder. Har du
forresten en 'hyttebok' her? Er jo strengt tatt ikke noen hytte, men koselig med hilsner ;-)

Pia sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.