2. juni 2013

På nett !

Torsdag satt jeg på toget, og var på nett ! Ja, overalt er det jo mulig å koble seg på nettet - fantastisk, ikke sant?

Hvorfor satt jeg så på toget ?

Jeg hadde en avtale i Fredrikstad, faktisk et bloggtreff, som det heter i denne bloggverden, og det med Bente med bloggen Gelleins Galleri.

Koselig å ta tog, ikke ofte jeg gjør det. Bente møtte meg stasjonen, og hennes kjære mann var så snill og kjøre oss til......:

Gamlebyen i Fredrikstad.

Den er såååå fin ! Jeg liker og gå rundt her, og denne dagen var vi tidlig ute, det småregnet ute, så vi hadde stedet nesten for oss selv.

Her er vi innom Kunst og håndverksenteret:


Vi tok fergen over til "nye" delen, og tenk den er gratis å ta !!


Bente hadde bestilt bord på restaurant Fabel, som ligger i det nye litteraturhuset, og har utsikt ut mot elven.


Og som "fru Tunheim", også en dame innen bloggverden, så artig bemerket hos Bente, ingen bombe at vi bestilte oss:

Moules frites og Prosecco til drikke !

Ikke bare er vi helt på nett, som gjør at skravla går lett unna, vi begge elsker blåskjell, se på Poirot episoder (gjerne flere ganger), så klart er hun like begeistret for Italia som jeg er:
.

Timene raste avgårde i ett herlig selskap, takk skal du ha Bente, for en fin omvisning i din by ! Retur til Oslo ble med timebussen:


 

Der var jeg jammen meg på nett igjen:


Og ikke nok med det flaksen min hadde snudd (med tanke på uflaksen ang å leke bilselger).

På litt lenger buss tur, liker jeg og sette meg lengst foran, kan følge med på veien da.....og kom selvsagt i snakk med sjåføren, etter at han iherdig prøvde å selge meg tur/retur billett til Fredrikstad, men som jeg sa flere ganger, jeg skulle bare ha en enveis, til slutt sa jeg at jeg skulle tilbake til Tjøme, dog det var en lite hvit løgn, skulle først dit dagen etterpå, hadde en overnatting i Oslo først.

Så rett før avreise, roter han litt i vesken sin og finner frem noe jeg trodde var små timetabeller, og tenkte denne karen gir seg virkelig ikke ! 

Men, der tok jeg feil, jeg fikk 3, ja tre stykk fribilletter til timekspressen, som kan brukes til bl.a. Tjøme, eller kanskje Fredrikstad, hvem vet når jeg kommer dit igjen ?

For klart vi skal ha ett bloggtreff igjen, en gang, men hvor, tjaaa....det gjenstår å se !

Skrivende stund har det blitt søndag, og vi har kommet inn i juni mnd ! En liten koffert er pakket, jeg skal ut på tur, rekker såvidt å se min kjære som lander idag, da min flyavgang er sent på kvelden.

Sender dere postkort !


Ps. som oppfølging til forrige innlegg, ang bilen.
Tilbakemeldingen fra verkstedet, de fant ikke noe galt !?! Bilen hadde startet med engang, da de skulle prøve. Går det virkelig an å ha sånn uflaks.....?

6 kommentarer:

Sylvia sa...

God morgen, Helen
For en koselig tur og treff. Det er så hyggelig å møte nye, fine mennesker, som man trives sammen med.
Den maten dere spiste er også i min gate. Jeg elsker blåskjell. Det minner om ferier i Frankrike da jeg var yngre. Da bestilte jeg alltid det på restaurant .
Og du fikk nok de billettene fordi du er en så hyggelig dame, vet du........ Koselig gjort av sjåføren ,da. Skjeldent man opplever sånt .
Nå skal jeg strax på jobb, og så skal jeg også på tur denne uka her......
Ha en fin dag. Klem

Bente sa...

Så hyggelig vi hadde det Helen, og du har klart å få meg som linselus og ikke kelneren seg jeg. Ja, ja du det er greit nå vettu.
Jeg er glad du trivdes her hos meg, og det er jo ikke vanskelig å trives i ditt selskap.
Ha en fin tur ( jeg vet jo hvor du skal). Glad for å få postkort!

Kjersti sa...

Dette ser da ut som et kjempekoselig treff! Fredrikstad er en hyggelig by, blåskjell er nam-nam, og selv om jeg ikke kjenner Bente er jeg sikker på at hun er veldig koselig å tilbringe tid sammen med.

Nett-tilgang blir det jo bare mer og mer av, og det er jo bra for oss som vel føler oss ganske avhengige av å være på nett til stadighet. Var så vidt innom instagram tidligere i dag, og så ett bilde fra reisemålet du er på nå - veldig spent på å høre / lese mer om det vet du!

Nå skal jeg se å få i gang en oppdatert telefon så jeg også kan legge ut bilder på instagram... Kos deg på reise! :)

Anonym sa...

Your luck must have changed, or maybe it is a reward for all the trouble you had with the car...?
In any case, you were lucky getting 3 free bus tickets...WOW!!!

Maliva`s verden sa...

Åh kan tenke meg dere koste dere.....blir det bloggtreff i Fr.Stad igjen, vil jeg gjerne være med også. Du må jo komme tilbake en dag det er sol. Gleder meg til å følge ditt reisebrev. Kos deg på jententur med moren din....ho ser jo virkelig sprek ut da;o)
Varm klem fra meg

Thelma Louise sa...

Så hyggelig treff ;-))