12. mai 2013

Bagno di Gong -

.... e terapie individuali di gong.

Som det så fint sto på reklame lappen, jeg hadde fått ved ankomst.  Jeg hadde jo som dere alt vet, meldt meg på dette her, overtalt av min venninne og lærer i italiensk, Kerstin.

Fredag kveld kl. 17.30 var det altså oppmøte i Bolsena, hos bokhandleren, som arrangerer mye rart - enn bare å selge bøker !

Slik ser altså denne gongen ut, som brukes under seansen, eller hva jeg nå skal kalle det. Det er 2 damer som utfører tromming på gongen......

 ...og andre mindre gonger, eller kar...litt usikker hva det heter i denne gongverden må jeg innrømme.

De brukte også vann, som ble helt over fra ett kar til ett annet, og det var ikke bare meg som da følte som om jeg måtte tisse:


Vi var ialt 9 påmeldte denne gangen. Det er lagt ut madrasser og puter, og vi ligger ganske tett. Heldigvis fikk jeg en venninne av Kerstin ved siden av, som snakker engelsk, og som jeg har møtt mange ganger før.


Det begynte med at alle lys ble slukket og de slo i vei på denne gongen, i varierende styrke. Masse "trommeaktige" lyder, og man blir litt sånn mediterende av å bare lytte etter denne lyden.

Beroligende var det også, såpass at en damen bortenfor meg begynte å puste ganske tungt, med andre ord hun hadde sovnet ! Og jeg merket at jeg hadde litt lyst til å le, turte ikke å se bort på sidemannen min, tilfelle hun også ville le...

Dette skal da gi oss energi, som varer i ett døgn. Kerstin fortalte hennes første opplevelse hadde virkelig gitt henne masse energi, hun hadde neste morgen løpt,og løpt såpass at hun hadde ny rekord på løpeturen sin !

Jeg fikk ikke noe sterkt behov til å løpe, ei heller ikke noe ekstra energi som jeg har merket noe til. Kanskje jeg rett og slett hadde nok energi i kroppen allerede...?

MEN, jeg traff igjen mange søte, nye mennesker, og ikke minst fikk jeg endelig truffet kjære Dario, som bakte en liten eplekake for meg, husker du ? Hvis ikke, ser du innlegget igjen her !


Av de 9 som var med, kun 2 menn, resten damer...om jeg blir med igjen ?

Tror ikke det..... dog, det var en artig opplevelse dette her også, som så mye annet jeg opplever her i Bella Italia !

Min filosofi for tiden er: "Det er bare å si ja...... se så, hva som da venter deg" 

Skulle du ha veldig lyst til å høre hvordan dette låter? Ta en kikk på dette klippet jeg fant på youtube.

8 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Det hørtes noe spesielt ut synes jeg, men som du sier, kjekt å prøve ut noe nytt. Så har du prøvd det også...

Sylvia sa...

Ho ho....litt morsomt det du har vært med på her, Helen. Jeg kjenner at jeg hadde vært litt lattermild, jeg også. Dette var litt Sjaman-aktig. Du vet, samer som slår på trommer for å tilkalles de fra det hinsidige.
Jeg klarer ikke å være nok avslappet, tror jeg, og hadde nok ikke sovnet. Til det, måtte jeg ha kjent alle som var der veldig godt.
Men som du sier, det er bare å si ja, og se hva som skjer....man vet aldri om det dukker opp noe spennende, om man ikke er der selv.

Bente sa...

Kan ikke si at dette er noe for meg, jeg lyttet en liten stund på YouTube linken din.
Har lært nå å være mer åpen for det meste (alt?).

Ikveld er det en ny engelsk serie på NRK1. Så den på iPad'n via Netflixs da jeg var på Vikersund. Det er verdt å se. Heter på engelsk Call the Midwife.

Ønsker dere en god søndagskveld!

Anonym sa...

Syns jeg ser deg løpe i villt tempo nedover gatene i Bolsena, helt proppfull av ekstra energi... hahahaha :-))

Anne sa...

Ohoiii skal si du opplever en masse rart, men litt fint å :-) selv om en ikke treffer sånn innertier hver eneste gang.

Var en masse å fordype seg i nå, og rundreisen i det huset var bare sånn skikkelig dååån!! Den som hadde hatt en slik liten gård og innredet du, liten gård, men stor pengesekk, he he Lov å drømme, der det ikke??

Anneklem.

Kjersti sa...

Du prøver jammen mye spennende, Helen! Selv om dette høres noe spesielt ut, kunne jeg godt tenke meg å prøve det. Ganske eksotisk også, da! Jeg tror nok at mange av østens forskjellige måter å påvirke kropp og sjel på har noe for seg. Bra med noe som senker tempoet og gjør at man mediterer litt (eller sovner, he he...).

Anonym sa...

I don't think I would have liked that! Most likely I would have been full of stress listening to all the gongs!!!The woman who fell asleep must have been extremely tired!!!

Elisabeth sa...

Moro å prøve noe annet. Om man liker det eller ei. Det er jo også en opplevelse. Som du sier, man treffes hyggelige mennesker.
Ny god uke der sør. Og som jeg skriver på IG - bli der du er. Her øsregner og blåser det. Jeg baker og strikker. Og ser på svensk hageprogram på nett. He he...