21. september 2012

Søndag 16 september !

Sto vi opp til fint vær, litt overskyet, men behagelig temperatur. Her klar for ny dag, med spennende sighter på agendaen vår.

Meg, foran inngangen til bygget hvor vårt rom lå i 8 etasje. Rom 879. Første etasje, eller som de sier i England, ground floor, hadde Spa avdeling:

Vi spiste ikke frokost på hotellet, men gikk til forskjellige små coffee shops hver morgen.

Denne morningen var det Caffe Nero som fikk besøk av oss, før mine søte venninner fordypet seg i kartlesing, som dere skjønner er det jo da jeg som tar bildet ...og er da ikke ...eh....kartleser, noen gang på denne turen ! Puuh, passer meg utmerket ! Takk jenter, dere er flinke !!

Se disse byggene, gammel sjarmerende pub møter moderne glassbygg:

Vi tok the underground (som Kjersti er ekspert på å finne frem i) til VAM, som er forkortelsen for dette berømte: Victoria and Albert Museum ! Det er virkelig stort går over 4 etasjer og er rett og slett enormt!

Kjersti og jeg hadde derfor sjekket nettsiden deres, hvor vi fant guided tur som vi ville være med på. Det var en super flink, entusiastisk dame, som var vår guide. Aldri før hadde glassmalerier fra 1400-tallet vært mer spennende å høre om !!

Det spesielle med disse franske glassmaleriene er djevelen, her i grønn utforming. Som hun påpekte det var egentlig en artig måte djevelen var utformet på. Han skal tross alt være fryktinngytende på oss, ihvertfall på 1400- tallet ! Kan jo være han virket skremmende den gang, men idag med lyseblå ører og lyseblå hale var han til å smile av.

Enorme gobeliner, opprinnelig betegnelsen på billedvev. Var veldig vanlig i disse flotte engelske, mansion - store herskapshus, ikke bare som pynt på veggene, men også fordi de rett og slett holdt kulda ut, fikk vi fortalt. Dette var enormt !! Og hadde tatt ca. 3 år lage i sin tid, og var selvsagt gammelt:

Etter turen var vi fulle an inntrykk og fant vel ut at vi rett og slett ikke "maktet å fordøye" mer. Så vi gikk ut til hagen, den ligger i midten av alle disse utrolige flotte byggene som utgjør museumet.

Liten kaffepause med scones, før vi skulle gå videre.....

....på vår vei til Harrods !

Her i dette strøket, og faktisk overalt hvor vi ferdet i London, kryr det av lekre, dyre, biler. Her til deg Chris, ett lite utvalg, kan si jeg har aldri sett såååå mange Range Rover sports som her:

Wikiepedia skriver:

Harrods er et varemagasin i området Knightsbridge i den vestlige delen av sentrale London. Med sine mer enn 18 000 m² grunnflate og mer enn 80 000 m² salgsareal er Harrods Londons (og trolig Europas) største i sitt slag. Harrods motto er Omnia Omnibus Ubique – «Allting for alle overalt». I 1901 påbegynte arkitektene Stevens and Munt arbeidet med den grandiose, barokke fasaden. Magasinet fikk på denne tiden installert Storbritannias første heis.

Her er det enormt ! Alt av luksus merker fåes her, m.m. Det kryr av folk, man går i kø .....

...i den berømte Egyptiske inspirerte rulletrappen,  ferdigstilt i ca. 2001, hvis jeg nå husker korrekt, fortalt av den søte karen vi snakket med i parfymeavdelingen. Dagen etter den var inviet, ble den "grad listet", som på norsk vil vel si, bevaringsverdig og kan ikke endres på. Noe som er ganske uvanlig, med tanke på alderen, dette er ingen gammel gjenstand !

Food hall er morsom å gå gjennom. Det er vel her man har råd til å kjøpe med seg noe, og teposer samt champagne trøfler sjokolade ble med meg hjem:

Vi hadde en avtale i 4 etasje, som vi så elskverdig fikk forklart hvor lå, og hvordan vi skulle komme dit. Skal si de ansatte her hadde fått grundig kurs som gikk på "custom service" - faktisk deilig å oppleve.

Kjersti hadde bestilt via Harrods nettside, afternoon tea kl. 1500. Dette hadde vi sett frem til, og var akkurat så morsomt som vi tenkte oss.

Servert av en hyggelig servitør, han kom opprinnelig fra Portugal (ja, jeg vet, jeg må alltid spørre og grave...hehe...men, da får jeg svar) - dagen før hadde vi blitt servert av en svensk tjei, ja de er ikke bare på Aker Brygge i Oslo, men i London også !

Legg merke til pianoet ... tangentene spiller, dog ingen pianospiller på krakken ! Artig:

Ja, jeg ble mer og mer begeistret over å være i London, hadde vel ikke vært der på 10 år! Tro hvorfor jeg ikke hadde vært her før? Mens, jeg satt her å skrev, kom jeg jo på... at tur hit var bestilt for 2 år siden, men så kom den askeskyen fra Island...og turen ble den gang avlyst.

Men, nå ihvertfall koste jeg meg gløgg ihjel. Postkort var innkjøpt og ble sendt til...ja, dere får de vel i løpet av noen dager.

Etter deilig lunsj, var det mere vandring på oss, vi liker alle sammen å gå, dog Else spesielt, så vi har pleid å erte henne med å si: Du har duracell batterier i skoene dine.

Turen gikk forbi dette kjente landemerket, Buckingham Palace:


Og herfra, var det kun  5 minutter til vårt hotell, hvor vi skulle ta en hvil, før middag ble spist på Leicester Square, og hva vi spiste? Italian, off course!

Håper du orker ett postkort til fra meg? Ser vi gjorde mye på denne turen vår, til da: 

GOD HELG !

9 kommentarer:

Kjersti sa...

Ha ha, det herlige bildet av deg! :)
Veldig morsomt å lese en liten "recap" av turen vår, det blir som å gjenoppleve det! Jeg er enig med deg i at det var deilig å komme hjem til en ventende mann (og hund, Bamse hadde tydelig merket at jeg hadde vært lenge borte og hang som en klegg rundt meg hele onsdag så jeg ikke skulle forsvinne igjen. Koselig det, da! ). Men den gode stemningen fra turen sitter i kroppen. Vi er virkelig et fint trekløver på tur sammen!
God helg! :)

Anonym sa...

How lovely to see all the pictures from London!! Have been to the Victoria and Albert Musuem at least 3 times and still not seen everything!
You were lucky with the weather too. Afternoon tea at Harrods is great fun and also delicious...I remember it well! So happy to hear that you all enjoyed the trip.I must say I am very impressed that you found your way on the tube...!!! That is not so easy!

Jorunns hobbyblogg sa...

se der ja, kjempefint med et lite London glimt!!
litt morsom at du nevnte den askeskyen, min datter var i London på den tiden, på klassetur med videregående, de var ikke lei seg for å få hjemreise gjennom 7 land, og at de gikk glipp av tentamen ......
Takk for turen :-)

Jorunn

Fru Tunheim sa...

Heldige dere...flott tur!

Olavs Blogg sa...

Flott tur som jeg sitter her og drømmer meg bort i. Skulle så gjerne ha vært der ja. Har jo vært i London et par ganger, men begge var korte opphold pga av viderereise til USA og neste gant til Scotland. Fine bilder med god beskrivelse gir et skikkelig godt reisekort. Takk for det og kos dere videre..

Sylvia sa...

Liker overskriften, det er nemlig datoen for bursdagen min, det ;)
Ja, Hei foressten. Herlig tur dere har, da. Sånnt liker jeg også.....litt museum, masse gåing, mat og drikke og mye fint å se på. Det er jo bare herlig å dra på tur, og jeg hadde gjort det i morra, om noen hadde spurt meg om jeg ville være med på tur!
Nå skal jeg selv på gåtur, til ei venninne, som frister med sjokoladekake, og jeg skal ta med strikketøyet. Jada, har masse ting på gang....noe er ferdig faktisk, men ikke blogget, uff, skjerpings!
God søndag, helen. Klem

Thelma Louise sa...

Et herlig eldorado for en jentetur.:)
skjønner dere koser dere.:)

Hjemme er det ikke akkurat varmt om dagen..brr..nå er høsten her.:)

Ha en kos søndag videre.))

Thing sa...

Så herlig!
Ja, jeg skulle vært en tur tilbake til London kjenner jeg =]

fruentimmeret sa...

Fine bilder, veldig gøy å se ;))