2. august 2012

Utflukt til Newcastle !

Var det som var planen tirsdag. Været var meldt bra, og vi skulle endelig komme oss ned til "the harbour" -men, før det skulle vi gå litt gjennom byen på vår vei ned dit.

Overalt var det tegn om at OL var i landet. Faktisk blir fotball kampene spilt i Newcastle ! De har en enorm stadion ved navn St. James Park, og den huser 52 387 tilskuere !!

Her er det mye å ta bilder av, min bror "in action" med sin mobil:

Vi går forbi den enorme, gamle togstasjonen, og gikk like godt inn en lite tur - og der var vi vips på kamera ! Var Mamma som først la merke til det, og jeg måtte jo ta bildet.


Videre på vår vei, gikk forbi noen flotte gamle bygg. Titter man litt opp i været ser man stadig broer, som går over "The river Tyne" - blant de eldste, som ennå er i bruk, datert tilbake til ca. 1850 !!
Som tidligere nevnt, OL - ble vi minnet på overalt her !!

Se bare OL ringene på denne flotte broen. Ja, det er Mamma'n min og meg (har på meg min favoritt topp for tiden, Missoni - kjøpt i Innsbruck, alltid morsomt når ett plagg blir en favoritt):

Palmer !?!

Ikke ett vanlig syn i England....og om den overlever vinter'n her tror jeg neppe, men ser den står i en stor potte, så den tas nok inn når sommer'n er over.

Den sto ifbm ett området hvor det var lagt ut sand og solstoler, masse barn som lekte der idag i det flotte været vi var så heldig å ha.

Broen du ser i det fjerne er en av de som har blitt oppført i senere tid, og fått navnet:
Gateshead Millennium Bridge

Info: 
The bridge was lifted into place in one piece by the Asian Hercules II, one of the world's largest floating cranes, on 20 November 2000. It was opened to the public on 17 September 2001, and was dedicated by Queen Elizabeth II on 7 May 2002.


Denne gledet vi oss til å se, samt de flotte byggverkene på andre siden av elven. Her til venstre sees: Baltic center for contemporary art, egen nettside her ! Bygget var opprinnelig en gammel mølle, gjort om, og gjenåpnet som galleri i 2002.

Så har du det veldig moderne og nesten litt "Austin power-aktige" bygget til høyre som heter The Sage, og som det står på nettsiden deres:  

The Sage Gateshead is a centre for musical education, performance and conferences, located in Gateshead on the south bank of the River Tyne, in the North East of England. It opened in 2004.

Tilbake valgte vi og gå over en annen, flott gammel bro, denne røde til venstre i collagen.

Da vi kom over på andre siden kunne vi lese på ett info skilt at denne broen hadde blitt påbegynt i 1873 og ferdigstilt i 1876 - og fremdeles den dag idag, kjører det biler over denne !!
Dette var en ny og spennende del av av Newcastle for meg å se, og jeg ble imponert !!

Klart det, tenker du sikkert, bare det er noen flotte byggverk, gamle som nye (har jo som du vet en forkjærlig for gammelt), historie og fint vær - ja, skal ikke mer til før jeg koser meg :) - og det tror jeg jammen meg at Mamma og Broder'n gjorde også !

4 kommentarer:

fruentimmeret sa...

Interessant utflukt, helt etter min smak!

Bildet av deg og moren din var superfint!

Du er blitt den rene gateglimteren du ;-)

Fru Tunheim sa...

Det må jo bli koselig med en rusletur i flotte omgivelser med familien samlet.... Jeg er i utgangspunktet ikke stor fan av Missoni, men toppen din var nydelig. Så avdempet og fin i fargene.

Martilie sa...

Hei og tusen takk for alltid så koselige hilsener hos meg! Har lang god ferie med helt senkede skuldre og bare kos :) Putene er det jeg som har brodert og sydd - eller rettere sagt den fantastiske broderingsmaskinen som har gjort :)

ER så hyggelig å følge deg på tur rundt om, både flotte bilder, arkitektur, kos og samtidig opplysninger om stedene du besøker! Koser meg stort :)

Klem fra Tove

Thing sa...

Herlige bilder Helen! =]

Kjenner jeg vil tilbake til England snart ja!
Kanskje det blir juleshopping der i år?
(vurderer noen tyske julemarkeder også, så vi får se;)

Så var det jammen helg igjen!
Håper den blir GOD!!

KLEM