29. august 2012

Dagen begynte med....

... frokost på torget i Urbino by!

Ja, du ser rett, Sylvia jeg har på meg en rød topp....okey, kanskje litt bringebærrød...det eneste røde plagget i hele min garderobe, for i slik varme går man kun i kort ermet hver dag:

På vei tilbake til hotell, hvor bilen sto parkert, er det artig å se hvor ungdommen setter seg ned, på marmortrapper i skyggen, med sine bøker:

Dagens utflukt, var ett tips vi hadde fått fra noen gjester som hadde hatt sin ferie på Villa Helena, i sommer.

En liten fjell landsby med navnet: Corinaldo ! Det lå 1 liten times kjøring fra Urbino, dit skulle vi torsdag morgen, forrige uke.

Her den staselige byporten:

 Det var vakre bygninger her, med fine blomster oppover fasaden:
 Men, hvor var så folket? Her var den kun en og annen kar, vi så - ellers tomme gater, eller hva vi vel kaller, en søvning liten by:


Vi hadde tenkt å spise lunsj her, men etter å ha spurt en kar vi traff på, om nærmeste restaurant, og det viste seg og være 1, og den var også tom for folk. Kjørte vi tilbake, etter å ha gått byengjennom. Den var absolutt verd å se, men uvant å ikke se noen mennesker?

Kjøreturen dit, var vel en så fin opplevelse, i vakker natur, nydelig vær, og blå himmel. Bølgende åskammer, nyslått åker, oliventrær m.m, ett vakkert skue.

Vi så mange avblomstrert solsikke enger, du ser en her i bildet, det litt gulaktige, er solsikker.

De er helt inntørket på denne tiden av året, og jeg lurer veldig på når de skal høstet til solsikkeolje? Samt at det kan være noe som helst olje i dem? Når de er så tørket inn? Det må jeg prøve å finne ut mer om..... hmm....:

Vakkert skue å se på vår vei, mens vi hørte på nydelig Cafe del mare cd i bilen, her en av sangene, "September" av Atlan Chill, som er jeg syns er nyyydelig ! Vakker musikk og vakker utsikt, kan man ha det bedre? Ja, skal innrømme vi er svake for fine bilturer.


Dette hadde vært en nydelig tur ! Utrolige byggverk vi har fått sett, som alltid god mat og drikke, og en nydelig titt på typisk italiensk landskap.

Vi hadde en 3 timers kjøre tur hjem til Bolsena, på vår vei skulle vi stoppe på Valdichiani Outlet, min kjære skulle shoppet nye skjorter, og bukser, og jeg trengte ikke noe nytt....likevel ble det  4 nye negllakker, med meg hjem !

Tusen takk til min kjære, som tar meg med på fine bilturer. Jeg er heldig.....:)

5 kommentarer:

Olavs Blogg sa...

Hei og takk for sist. Godt at noen besøker bloggen min også.
Fin tur dere hadde her, selv om det var en rolig by uten mye som rørte seg. Men den kan vel gi en opplevelse likevel. Mine turer har nok vært i andre og kjøligere omgivelser. Og sommeren her hjemme har vært svært fuktig med lite sol og varme. Men jeg har da prøvd og best mulig utnytte de dagene der sola har tittet frem.
Nyt tilværelsen videre i det skjønne Italia.

Anne sa...

HÆ!?? du bare kler rødt så godt!! bruk det mer, dermed basta, he he

Martilie sa...

Heldig er du :) - og han som har så flott turfølge og fru :)

Koser meg stort på tur med dere :) Her er det kaldt og akkurat nå ganske vakkert med fullmåne..

Spennende å følge ferden, få innblikk i nye og ukjente steder. Vakre bilder og en finfin stund.

Ha en fiiin kveld og nyt morgendagen!

Klem fra Tove

Anonym sa...

Lovely, very interesting pictures...wonder where all the people were?

Kjersti sa...

Sprøtt... En spøkelsesby....? Var det kanskje bare en filmkulisse? Et fata morgana? Eller har dere rett og slett drømt hele byen? Nei, da ville du vel ikke fått fotografert den... Men skikkelig rart, da!
Uansett: nydelig by, vakkert landskap. Og den sangen du hadde linket til er jo kjempefin, tror jeg må sjekke ut mer om den cd-en! :)